CryptoPunks

Heropleving van NFT’s? CryptoPunk #4464 verkocht voor $2,6 miljoen

CryptoPunks zijn, samen met Bored Apes, een soort statussymbool geworden en een zeer waardevol digitaal bezit. Volgens NFT-verzamelaars is CryptoPunks misschien wel het belangrijkste NFT-project dat ooit is geproduceerd. Ondanks deze populariteit zijn de prijzen van CryptoPunks de laatste tijd echter flink gedaald, maar, zoals we gisteravond hebben kunnen zien, kan een gewilde NFT nog steeds zescijferige cijfers opleveren.

De heropleving van NFT’s

In de afgelopen 60 dagen was het wekelijkse NFT-verkoopvolume aanzienlijk lager, omdat NFT-waarden overeenkwamen met de dalende markt van de crypto-industrie. De NFT-verkopen van deze week zijn echter met bijna 11% gestegen ten opzichte van de voorgaande week, met $146 miljoen vergeleken met de $132 miljoen aan inkomsten van vorige week.

De verkoop van non-fungible tokens steeg echter aanzienlijk in vergelijking met de vorige week, volgens wekelijkse verkoopgegevens. Het verkoopvolume van deze week werd gestimuleerd door CryptoPunk #4464, een NFT die op het moment van de transactie voor 2500 ETH of ongeveer $2,6 miljoen werd verkocht op OpenSea.

De desbetreffende NFT, die de 32e zeldzaamste CryptoPunk zou zijn volgens de Rarity-ranglijstsite Rarity.Tools, werd geschat op een waarde van bijna $2,7 miljoen voorafgaand aan de oogverblindende veiling. De koper was een NFT-whale onder de alias “zoomc”, wiens collectie nu 24 CryptoPunks en 113 Meebits omvat.

Wat zijn CryptoPunks?

CryptoPunks is een verzameling generatieve kunst en een van de vroegste toepassingen van NFT’s in digitale kunst. Er zijn slechts 10.000 punkers bekend, en van sommigen wordt aangenomen dat ze verloren of vernietigd zijn.

De waarde van CryptoPunks wordt grotendeels bepaald door de kwaliteiten van de NFT, waarbij beanie, hoodie en helm het meest gewild zijn. Punk #4464 heeft een oogmasker, een vape-pen en een durag. Andere punkers (aliens, apen en zombies) zijn eveneens uiterst zeldzaam en worden voor miljoenen dollars verkocht.

Chain CEO Deepak Thapliyal besteedde in februari 2022 8.000 ETH ($23,7 miljoen) voor CryptoPunk #5822, waarmee hij het vorige record verbrak van $11,8 miljoen betaald voor CryptoPunk #7523 in juni 2021.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN