Cardano koers

Cardano (ADA) overtreft andere grote cryptocurrencies op basis van ontwikkelingsactiviteit

Het bekende blockchain-project Cardano (ADA) heeft zijn ontwikkelingsactiviteit de afgelopen 30 dagen flink zien stijgen. Volgens gegevens van Santiment, een bedrijf dat zich specialiseert op het gebied van blockchain-analyse, heeft “het aantal GitHub-gebeurtenissen” van Cardano dat van andere grote cryptocurrencies overtroffen, waaronder Ethereum (ETH) en Solana (SOL).

Naast Cardano kwamen Polkadot (DOT) en zijn kanarienetwerk Kusama (KSM), gevolgd door FLOW en Filecoin (FIL). Topprojecten per ontwikkelingsactiviteit zijn onder meer internet of things-platform IOTA en metaverse Decentraland (MANA).

Kijkend naar de datafeed van Santiment, valt het op dat andere toonaangevende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC) en Binance Coin (BNB), ver achterblijven bij de top cryptoassets door ontwikkelingsactiviteit, waarbij BTC een ontwikkelingsactiviteitsscore van 79 heeft en BNB een 0,2 krijgt.

Santiment houdt ontwikkelingsgebeurtenissen bij in plaats van alleen GitHub-commits, omdat volgens het bedrijf zijn methodologie specifieke valkuilen “met succes vermijdt”, waaronder projecten die anderen verleiden om hun commits en bijdragen te “erven”.

De hoge ontwikkelingsactiviteit van Cardano komt voorafgaan aan de langverwachte Vasil hard fork, die naar verwachting een “enorme prestatieverbetering” zal opleveren voor het cryptocurrency-netwerk. De hard fork is een grote upgrade waarbij vier Cardano Improvement Proposals (CIP’s) nodig zijn.

De hype omtrent de upgrade heeft ervoor gezorgd dat ADA beter is gaan presteren dan tal van andere cryptocurrencies, zelfs te midden van een bredere neergang van de cryptocurrency-markt die nog verergerd wordt door de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. Die prestatie zorgde ervoor dat ADA de zevende grootste cryptocurrency werd op basis van marktkapitalisatie, waardoor het XRP overtrof.

Zoals wij eerder deze week al meldde, heeft Input Output, de hoofdontwikkelaar achter het blockchain-project, aangekondigd dat het de laatste fase in is gegaan voorafgaand aan de lancering van de langverwachte Vasil hard fork. Het gaf namelijk aan dat het een updatevoorstel ingediend heeft om het testnet van de blockchain te hard forken, waardoor de officiële upgrade weer een stap dichterbij komt.

De mede-oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, merkte tevens op dat het ontwikkelingsteam ervoor koos om voorzichtig te zijn voordat het de Vasil hard fork zou lanceren nadat het ecosysteem van Terra was ingestort, en merkte op dat hij “veel van de ingenieurs een richtlijn gaf om te zeggen dat we waarschijnlijk drie keer moeten meten en een keer moeten snijden, gezien de aard van dingen.”

Hoskinson voegde eraan toe dat de code voor de hard fork klaar is, wat betekent “je zou waarschijnlijk de schakelaar kunnen omdraaien en ermee wegkomen”, maar Cardano besloot aanvullende tests toe te voegen aan de Plutus-suite, het smart contract-platform van Cardano, en “een stapje verder te gaan” dan wat ze normaal doen voor hard forks.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN