Ethereum Nieuws

Investeerders gebruiken de dip om Ethereum te accumuleren

De langverwachte upgrade van Ethereum naar Ethereum 2.0 staat om de hoek, terwijl de koers van de nummer twee cryptocurrency het moeilijk heeft. Gegevens laten echter zien dat investeerders massaal Ethereum aan het accumuleren zijn en de lagere prijzen als een unieke kans zien.

De reis naar Ethereum 2.0

Sinds de lancering van de “metropoolfase” in het najaar van 2017, gericht op het oplossen van uitdagingen die gepaard gaan met uitbreiding en groei, was het overduidelijk dat om het netwerk de rechtmatige wereldwijde aandacht te geven, zijn ecologische voetafdruk met ongeveer 99% moet worden verkleind.

Sindsdien zijn er verschillende upgrades uitgerold in de aanloop naar de huidige “rustfase”. Deze fase is een lopend proces sinds januari 2020 en is voornamelijk gericht op het verminderen van netwerkcongestie en het aanhoudende probleem van een hoog energieverbruik dat gepaard gaat met het PoW-mechanisme.

De samenvoeging (of The Merge in het Engels) is dus de laatste iteratie van de overgang van Ethereum naar Proof of Stake (PoS). Vorige week hebben Ethereum-ontwikkelaars met succes de samenvoeging op Ropsten testnet uitgevoerd, de eerste van de drie belangrijkste tests voordat de fusie voltooid zal worden op het mainnet.

De fusie zal naar verwachting niet alleen het energieverbruik op het netwerk verlagen, maar ook het huidige token burn-mechanisme verbeteren, waardoor in theorie de Ethereum koers wordt opgedreven. Bovendien is het de bedoeling dat ETH 2.0 veiliger, duurzamer en schaalbaarder zal zijn.

Ethereum-houders blijven accumuleren

Volgens gegevens van IntoTheBlock, ondanks het feit dat het transactievolume van ETH de afgelopen twee maanden een neerwaartse trend heeft ondergaan, is de accumulatie in de detailhandel toegenomen, waarbij adressen met een waarde tussen 0,01-0,1 ETH hun saldo de afgelopen 30 dagen met 3,35% hebben verhoogd.

Retailholdings 1-10ETH en 10-100 ETH hebben hetzelfde accumulatietraject doorgemaakt, waarbij hun positie in de afgelopen 6 maanden gestaag is toegenomen, meldde Santiment vorige week.

Santiment meldde ook dat de top tien van niet-beurs-adressen van Ethereum een ​​hoge verhouding ETH handhaaft. Volgens het analysebedrijf zou dit kunnen betekenen dat whales niet bereid zijn hun munten los te laten. Het totale percentage Bitcoin dat op beurzen staat, is ook gedaald tot 9,9%, een dieptepunt dat voor het laatst werd gezien in december 2018, wat volgens Santiment “een teken is van vertrouwen van de hodler”.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN