Laatste Blockchain Nieuws

Witte Huis onderzoekt de gevolgen van cryptocurrency-mining voor het milieu

De toonaangevende juridische publicatie Bloomberg Law heeft in een recent artikel aangegeven dat het Witte Huis een onderzoek uitvoert naar cryptocurrency-mining en de daarmee gepaard gaande gevolgen voor het milieu.

Volgens het artikel is de prioriteit van het onderzoek het ontwikkelen van beleidsaanbevelingen voor het verminderen van het energieverbruik en de emissievoetafdruk van crypto-mining. Costa Samaras, de Office of Science and Technology Policy Principal Assistant Director voor Energy van het Witte Huis, gaf het volgende aan:

“Als dit op een zinvolle manier deel gaat uitmaken van ons financiële systeem, is het belangrijk dat het op verantwoorde wijze is ontwikkeld en de totale uitstoot tot een minimum beperkt. Als we denken aan digitale activa, moet het een gesprek over klimaat en energie zijn.”

De studie, die maanden komt na de ondertekening van president Joe Biden van een uitvoerend bevel om de verantwoorde ontwikkeling van digitale activa te waarborgen, zal naar verluidt problemen onderzoeken, variërend van de geluidsoverlast door crypto-mining tot de verschillende mining-technieken.

“We moeten nadenken over wat de juiste beleidsreacties zouden zijn in een wereld die verschoven is naar proof-of-stake, of een wereld met een continue mix van proof-of-work en proof-of-stake. Proof-of-work is van nature energie-intensief, maar verhoogt ook de veiligheid.”

Een Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme, zoals het mechanisme dat Bitcoin (BTC) gebruikt, heeft enorme energiebehoeften, aangezien leden van het netwerk rekenkracht verbruiken om complexe wiskundige puzzels op te lossen om transacties te valideren. Proof-of-Work is energiezuinig, aangezien leden van het netwerk hun crypto-activa inzetten om transacties te valideren.

Gisteren lekte tevens een vermeend concept van een nieuw wetsvoorstel van de Verenigde Staten. De 600 pagina’s tellende kopie van het gelekte voorstel met een “EMBARGOED” watermerk erover, bevat belangrijke punten van zorg voor regelgevers, waaronder gedecentraliseerde finance (DeFi)stablecoins, gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), cryptocurrency-beurzen en meer.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN