Bitcoin halving

Vitalik Buterin wil dat Ethereum meer op Bitcoin gaat lijken

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, is recentelijk op Twitter gedoken om enkele van de tegenstrijdigheden te schetsen die hij waarneemt tussen zijn “gedachten en waarden” waarvan hij niet het gevoel heeft dat hij niet opgelost heeft met betrekking tot crypto.

Het eerste item op zijn lijst is een tegenstrijdigheid tussen zijn wens om Ethereum meer op Bitcoin te laten lijken, met de nadruk op “stabiliteit op de lange termijn”, en zijn besef “dat om daar te komen nogal wat actieve gecoördineerde verandering op korte termijn vereist is.”

In zijn Twitter-thread van deze week gaf de beroemde programmeur tevens aan dat hij ook een tegenstrijdigheid voelt over de beveiliging van belangrijke apps op Ethereum. Hij zei het volgende:

“Contradictie tussen mijn wens om Ethereum een ​​L1 [laag-1] te zien worden die echt extreme omstandigheden kan overleven en mijn besef dat veel belangrijke apps op Ethereum al vertrouwen op veel fragielere beveiligingsaannames dan alles wat we acceptabel vinden bij het ontwerpen van Ethereum-protocollen.”

Buterin zei dat hij ook een tegenstrijdigheid voelt over de “radicale beleidsexperimenten” van bepaalde landen met crypto. Hij tweette het volgende hierover:

“Tegenstrijdigheid tussen mijn wens om meer landen radicale beleidsexperimenten te zien nemen (bijv. crypto-landen!) En mijn besef dat de regeringen hoogstwaarschijnlijk tot het uiterste gaan in dergelijke dingen, zullen eerder gecentraliseerd zijn en intern niet vriendelijk zijn voor diversiteit.”

Bovendien voelt de mede-oprichter van Ethereum zich ook in conflict met bepaalde moderne blockchain-applicaties:

“Contradictie tussen mijn afkeer van veel moderne financiële blockchain-‘applicaties’ ($3M apen enz.), en mijn schoorvoetende waardering voor het feit dat dat spul een groot deel uitmaakt van wat de crypto-economie draaiende houdt en al mijn favoriete coole DAO/governance experimenten betaalt.”

Zijn Twitter-thread ging nog verder met verschillende tegenstrijdigheden die hij ervaart in het leiden van Ethereum en zijn persoonlijke wensen. Wil je de volledige thread lezen? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN