Blockchain

Hoe blockchain-technologie internationale handel kan versimpelen

Hoewel COVID-19 ons de afgelopen jaren negatief heeft beïnvloed, zijn er ook positieve ontwikkelingen/lessen uit voort gekomen. Zo heeft de pandemie gezorgd voor wijdverbreide verstoringen van de wereldhandel. De lockdowns beperkten de stroom van goederen en diensten, waardoor bedrijven nadelig werden beïnvloed. Blockchain-technologie kan echter een oplossing bieden voor veel van de uitdagingen.

Volgens een recent onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) kan het gebruik van blockchain-technologie bedrijven helpen om een ​​aantal van de uitdagingen waarmee ze vandaag worden geconfronteerd, te verminderen. Laten we eens kijken naar enkele gebruiksscenario’s.

Papierloze handel

Grensoverschrijdend handelen is omslachtiger dan binnenlandse handel. Dit komt omdat wanneer goederen over de grens gaan, de belanghebbenden moeten zorgen voor de voorschriften van dat specifieke land. Hierdoor is er veel documentatie nodig. Het rapport stelt dat het probleem van langdurige documentatie kan worden opgelost door het gebruik van blockchain.

Blockchain automatiseert repetitieve en standaardprocedures en helpt bij het opstellen van foutloze documentatie door de digitalisering van de handelsdocumenten. Op deze manier kunnen we de transacties sneller uitvoeren. Niet alleen dat, met papierloze documentatie zullen we ook in staat zijn om de negatieve milieu-impact te verminderen.

Handelsfinanciering op de blockchain

Onder het huidige handelssysteem betaalt de koper slechts een klein bedrag contant voordat hij de bestelling van goederen ontvangt. De rest wordt betaald nadat de ontvanger klaar is met de inspectie van de goederen. Er zijn echter veel risico’s aan het systeem verbonden. De koper kan in gebreke blijven met zijn betaling. In het geval van internationale handel kan de bij de transactie betrokken bank het proces van dergelijke betalingen vertragen.

Al deze problemen hebben een directe negatieve impact op de supply chain. Met behulp van blockchain kunnen we dit echter digitaliseren met behulp van smart contracts. Handelaren kunnen snel geld overmaken op de blockchain. Voordat de zending wordt ontvangen, moet de ontvanger het volledige vastgestelde bedrag op de blockchain zetten. Het is echter belangrijk op te merken dat de betaling pas doorgaat als de inspectie is voltooid, waardoor de veiligheid wordt gegarandeerd.

Toekomstmuziek

Hoewel blockchain-technologie het potentieel heeft om de wereldhandel veel gemakkelijker te maken, zijn de kosten om zo’n systeem te bouwen op dit moment vrij hoog. In de komende jaren zullen deze kosten echter, naarmate de technologie vordert en een betere acceptatiegraad bereikt, ongetwijfeld afnemen, wat zal leiden tot meer toepassing op grotere schaal.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN