Argentinië Bitcoin

Grootste Argentijnse bank gaat BTC, ETH, XRP en USDC ondersteunen

Buenos Aires-bank Banco Galicia, opgericht in 1905, stelt haar klanten in staat om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP en USD Coin (USDC) te verhandelen. Om dit mogelijk te maken werkt het samen met Lirium AG, een bedrijf dat plug & play crypto-oplossingen biedt voor bankinstellingen, om de nieuwe service mogelijk te maken.

Argentinië is een van de toplanden op het gebied van acceptatie van cryptocurrency vanwege de hoge inflatie. Volgens gegevens van Deel heeft het meer werknemers die worden betaald in digitale activa dan enig ander land ter wereld. Het aantal bedrijven dat hun werknemers toestaat betalingen in crypto te ontvangen, is in slechts één jaar tijd met meer dan 340% gestegen, waarbij kleine bedrijven de belangrijkste drijfveer zijn achter de groeiende acceptatie.

Banco Galicia is zoals gezegd de grootste private bank in het land. Het bedient meer dan vier miljoen particuliere en zakelijke klanten. Tevens beschikt het over ongeveer 600 vestigingen over de hele wereld.

De bank biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om crypto te kopen en verkopen, maar staat hen niet toe om crypto op te nemen of te verzenden, vertelde Lirium COO Martin Kopacz aan CoinDesk, eraan toevoegend dat de bank ook een bewaarfunctie biedt. Tevens werd duidelijk dat Banco Galicia van plan is om de service medio mei uit te rollen voor al zijn klanten, merkte Kopacz op.

Lirium werkt ook samen met vier andere Argentijnse financiële instellingen die van plan zijn een crypto-handelsdienst te lanceren, zei Kopacz, zonder exacte informatie vrij te geven. Daarnaast werkt Lirium volgens Kopacz aan vergelijkbare integraties in Brazilië en Mexico.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN