Hawaii cryptocurrencies

Senaat van Hawaii stelt crypto-taskforce op

De Commerce and Consumer Protection (CPN) en Ways and Means (WAM) hebben unaniem de lancering van een gespecialiseerde taskforce goedgekeurd. De Twee commissies van de Hawaii State Legislature willen hiermee het gebruik en de regulering van het het crypto-ecosysteem onderzoeken.

Ron Kouchi, de voorzitter van de Senaat van Hawaii, kreeg een brief waarin wetgevende leden, Donovan Dela Cruz en Roz Baker, een voorstel hadden ingediend voor het opstellen van een taskforce. Voor het eerst werd de Blockchain and Cryptocurrency Task Force voorgesteld in wetsvoorstel 2B2695.

Het wetsvoorstel 2B2695 heeft de titel ‘A Bill For An Act Relating To Cryptocurrency’, waarin een taskforce wordt geprobeerd op te richten binnen het ministerie van Begroting en Financiën om landelijke gegevens over crypto en blockchain te beoordelen en te compileren.

De bevindingen en potentiële wetgeving zal worden teruggestuurd naar het Capitool, wat betekent dat een plan wordt gepresenteerd om de acceptatie van blockchain in de private- en publieke sector uit te breiden. Onder verwijzing naar het enorme potentieel voor zowel het gebruik als de regulering van blockchain-technologie en cryptocurrency, luidde de brief:

“Deze maatregel richt een taskforce op om een masterplan te maken om het gebruik en de regulering van blockchain en cryptocurrency te onderzoeken.”

Mocht de wet eenmaal zijn ondertekend, dan moet de blockchain- en cryptocurrency-taskforce minstens 20 dagen voordat de regulier sessie van 2023 bijeen wordt geroepen, een rapport indienen van de bevindingen en aanbevelingen.

De taskforce zal bestaan uit 11 leden. Hieruit bestaan vertegenwoordigers van een bedrijf voor blockchain-betalingsoplossingen, een cryptocurrency-exchange en een cryptocurrency-vereniging, die door de gouverneur zal worden benoemd.

Inmiddels heeft Brazilië een eerste crypto-gerelateerde wet aangenomen. Op 27 april heeft werd het wetsvoorstel in de Senaat aangenomen waarin wordt opgeroepen tot het creëren van een regelgevend kader. Het wetsvoorstel wacht nu nog op goedkeuring door de Kamer van Afgevaardigden voordat het door Jair Bolsonaro, de president van het land, kan worden ondertekend. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel eind 2022 in de wet opgenomen. Over de recentelijke ontwikkelingen had de senaatsvoorzitter het volgende te zeggen:

“Ik wil de rapporteur van het project, senator Irajá, feliciteren met de goedkeuring, hier in de plenaire vergadering van de Senaat, voor dit belangrijke wetsvoorstel.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN