Ripple rechtszaak

Waarom de SEC Ripple als doelwit heeft, volgens Coin Bureau

In een nieuwe video heeft de host van Coin Bureau, Guy, mogelijke redenen uitgelegd waarom de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple achterna ging met een rechtszaak. Hij vertelde aan zijn ruim 2 miljoen YouTube-abonnees dat veel andere crypto-projecten passen in het profiel van XRP. De SEC besloot echter de peilen op Ripple te richten vanwege het feit dat het bedrijf in de VS is gevestigd. Guy zei:

“Dit maakt het voor de SEC veel gemakkelijker om na te gaan in vergelijking met andere grote crypto-projecten die elders zijn gevestigd. Het punt is dat de SEC daar ook achteraan lijkt te gaan, zoals bleek uit zijn verrassende rechtszaak tegen Terra en zijn Mirror-protocol eind vorig jaar. De SEC is in het verleden ook achter buitenlandse crypto-bedrijven aan gegaan.”

Hij vertelde ook dat de diepe zakken van Ripple de schuld zijn van de rechtszaak:

“De tweede mogelijke reden is dat Ripple veel geld heeft en de SEC probeert een aanzienlijke schikking te verkrijgen die voor goede krantenkoppen zal zorgen en mogelijk zal worden gebruikt om de uitbreiding van zijn regelgevende activiteiten te financieren.”

Mocht dit waar zijn, dan zou de SEC proberen schikkingen te maximaliseren door achter veel van de andere projecten aan te gaan met vergelijkbare benaderingen van Ripple. Sinds 2013 hebben zij slechts $2,4 miljard aan crypto-gerelateerde boetes uitgegeven, wat volgens Guy, niet veel is.

Hij stelde dat de derde grote mogelijkheid is dat de SEC een precedent nodig heeft om achter ander crypto-projecten aan te gaan. Guy gaf het volgende aan:

“XRP is een van de grootste cryptocurrencies die er zijn en door een van de grote jongens uit te schakelen, stuurt het een signaal naar de rest van de industrie. Het punt is dat de SEC niet de middelen heeft om zoveel crypto-projecten aan te klagen.”

De vierde een laatste mogelijke reden is de dreiging van RippleNet, wat een alternatief is op het SWIFT-betalingssysteem dat Ripple gecreëerd heeft. Guy zei:

“Voor zover ik kan zien, zag RippleNet enige acceptatie van financiële instellingen in geselecteerde regio’s kort nadat het in 2019 was gelanceerd. Gezien het feit dat de SEC Ripple waarschijnlijk voor het eerst medio tot eind 2020 heeft ingeschakeld, suggereert dit dat het een reactie was op de dreiging van RippleNet in plaats van Ripple’s verkoop van XRP. Het zou ook verklaren waarom de SEC zo lang heeft gewacht om Ripple aan te pakken – maar in werkelijkheid zou deze timing gewoon toeval kunnen zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN