Robinhood

Inkomsten uit crypto op Robinhood met 39% gedaald

De handelsapp, Robinhood, heeft donderdag aangegeven dat de omzet van zijn crypto-handelseenheid in het eerste kwartaal met 39% is gedaald. Als reden gaf de applicatie aan dat de volatiele markt handelaren op afstand hield.

In een persbericht heeft Robinhood aangegeven dat de inkomsten uitkwamen op $54 miljoen van de crypto-divisie van de app. Ook daalde de totale omzet van het bedrijf met 43% naar $299 miljoen. Dit geeft aan dat de krappe handelsvoorwaarden verder reikten dan de crypto-markten.

Het eerste kwartaal van 2022 werden gekenmerkt door marktschommelingen, vanwege angst voor stijgende inflatie, een omslachtig beleid van de Federal Reserve en de Russisch-Oekraïense oorlog. De totale cryptomarktkapitalisatie is daarnaast met $400 miljard gedaald ten opzichte van het begin van het jaar. Robinhood zei toch dat het zich blijft inzetten voor zijn uitbreidingsplannen en ook van plan is om dit jaar ondersteuning voor meer cryptocurrencies toe te voegen.

Robinhood gaat door met het verder diversifiëren van zijn handelsactiviteiten, ondanks de zwakke handelsomstandigheden. Onlangs heeft het zijn Crypto-wallet uitgerold naar meer dan 2 miljoen gebruikers en de populaire memecoin Shiba Inu toegevoegd aan de lijst ondersteunde tokens. Ook heeft de app onlangs plannen gemarkeerd om uit te breiden in heel Europa en het Britse Crypto-platform, Ziglu, daartoe te gebruiken.

De maandelijks actieve gebruikers van het bedrijf zijn ook gedaald met 10% ten opzichte van vorig jaar. De daling van 62% in de gemiddelde inkomsten per gebruiker is echter alarmerender. Dit geeft aan dat zelfs de gebruikers minder interactie hebben gehad met de app.

De intrede van Robinhood in de crypto-markt heeft te maken met stevige concurrentie. In de Verenigde Staten zijn FTX, Binance en Coinbase al de gevestigde spelers en zij bieden meer functies aan zoals staking en DeFi-lending. Hoewel crypto bijna een kwart van de omzet van de app uitmaakt, zei Robinhood CEO Vlad Tenev dat de divisie geen inkomstenmotor is, maar een langetermijnaantrekking van meer klanten naar zijn platform.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN