Börse Stuttgart BSDEX

Duitse Commerzbank in de wachtrij voor crypto-licentie

Een van de grootste bankinstellingen in Duitsland, bekend als de Commerzbank, heeft bevestigd dat het eerder dit jaar een lokale crypto-licentie heeft aangevraagd, wat de beweging van de bank van traditionele activa naar digitale activa markeert.

Sinds 1 januari 2020 moet elk bedrijf dat cryptocurrency-diensten wil aanbieden in Duitsland eerst goedkeuring vragen aan de Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit, ook wel bekend als BaFin.

Momenteel hebben slechts vier bedrijven goedkeuring, maar BaFin stelt dat er meer dan 25 aanvragen in behandeling zijn van bedrijven die crypto-bewaarbedrijven willen exploiteren. Nu is echter duidelijk geworden dat Commerzbank ook in de wachtrij staat om deze diensten aan te kunnen bieden.

Een woordvoeder van de bank sprak op 14 april met het lokale media-platform Börsen-Zeitung, waarin hij aangaf dat het “de crypto-bewaarvergunning in het eerste kwartaal van 2022 heeft aangevraagd”. Door deze vergunning zou het in staat zijn om uitwisselingsdiensten aan te bieden, samen met de bewaring en beveiliging van cryptocurrency.

Commerzbank bedient meer dan 18 miljoen klanten en meer dan 70.000 institutionele klanten, en het cryptocurrency-aanbod zal naar verluidt gericht zijn op zijn institutionele klantenbestand.

Commerzbank was al in 2018 betrokken bij blockchain-projecten en voerde het jaar daarop enkele van de eerste transacties uit op een DLT-beveiligingsleenplatform (Distributed Ledger Technology) met andere grote banken.

Meer recentelijk, in augustus 2021, is het bedrijf een partnerschap aangegaan om op blockchain gebaseerde digitale marktplaatsen te ontwikkelen voor bestaande activaklassen zoals kunst en onroerend goed.

Al met al, is het duidelijk dat het bedrijf zeer enthousiast is om de cryptocurrency-markt te betreden. Hoe het aanbod van de Commerzbank er echter precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN