Robinhood

Britse regering heeft plannen om NFT-collectie te lanceren

De Britse economische secretaris van de schatkist, John Glen, heeft in een toespraak op de Innovate Finance Global Summit aangekondigd dat het besloten heeft om te experimenteren met digitale verzamelobjecten, terwijl het ernaar streeft om van haar economie een wereldwijde crypto-activahub te maken. Hij gaf tevens aan dat hij de opdracht heeft gekregen om een ​​non-fungible token (NFT) te creëren.

“De kanselier heeft de Koninklijke Munt gevraagd om een ​​non-fungible token te creëren – een NFT… die tegen de zomer zal worden uitgegeven, een teken van de toekomstgerichte benadering die we vastbesloten zijn te volgen.”

Volgens Glen is het doel van het Verenigd Koninkrijk om blockchain-technologie vroeg te omarmen om een ​​voorsprong te krijgen. Hij zei het volgende hierover:

“Als cryptotechnologieën een groot deel van de toekomst gaan uitmaken, dan willen wij – het VK – in en op de begane grond zijn. Sterker nog, als we ons nu inzetten… kunnen we het voortouw nemen.”

Glen zei verder dat het hebben van een crypto-vriendelijke omgeving werkgelegenheid zal creëren en innovatie zal versnellen:

“We denken dat we, door van dit land een gastvrije plek voor crypto te maken, investeringen kunnen aantrekken… een groot aantal nieuwe banen kunnen genereren… en een golf van baanbrekende nieuwe producten en diensten kunnen creëren.”

Glen merkte ook op dat het land een proactieve benadering zal hanteren met betrekking tot cryptocurrency-regelgeving:

“Daarom hebben we in dit land al gezegd dat we consumenten zullen proberen te beschermen door wetgeving te maken om bepaalde crypto-activa onder de regelgeving voor financiële promoties te brengen … en het is van essentieel belang dat beleggers de risico’s die ze nemen begrijpen.

En, zoals de Financial Policy Committee van de Bank of England onlangs opmerkte, zijn we ons er ook van bewust dat naarmate cryptotechnologieën groeien en meer verbonden raken met het financiële kernsysteem, we ervoor moeten zorgen dat regelgevers over de juiste tools beschikken om de bijbehorende risico’s te beheren.”

Hij ging echter tot slot dieper in op het laatste punt van zijn betoog, namelijk de risico’s van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Hij sloot af met:

“We zijn ons er ook van bewust dat crypto-activa aantrekkelijk zijn gebleken voor criminelen en vijandige staten. Daarom hebben we proactieve maatregelen genomen om misbruik te voorkomen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN