rechtszaak

Grayscale overweegt SEC aan te klagen als Bitcoin ETF niet goedgekeurd wordt

In een interview met Bloomberg zei de chief executive officer van Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, dat zijn bedrijf een rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) zou overwegen als de regelgevende instantie zijn Bitcoin-spot-ETF-aanvraag niet goed zou keuren. Toen hem werd gevraagd of zijn bedrijf een rechtszaak tegen de SEC zou kunnen aanspannen, zei Sonnenshein: “Ik denk dat alle opties op tafel liggen.”

Hij benadrukte verder hoe belangrijk het is dat mensen contact opnemen met de SEC als reactie op haar verzoek om commentaar van het publiek, iets wat velen al hebben gedaan. De SEC heeft tot 6 juli om te bepalen of het de conversie van de Grayscale Bitcoin Trust naar een op de beurs verhandeld Bitcoin-fonds mogelijk maakt. Grayscale, merkte Sonnenshein op, zet zijn “volledige middelen” in om de aanvragen tegen die tijd goedgekeurd te krijgen.

In het interview benadrukte hij de enorme omvang van het GBTC-fonds, daarbij verwijzend naar de 800.000 accounts in de Verenigde Staten. Het fonds wordt sinds 2015 verhandeld en de CEO van Grayscale voerde aan dat als het fonds blijft zoals hij is, in plaats van te worden omgezet in een ETF, het beleggers in gevaar zou brengen. Aangezien beleggers niet kunnen genieten van de bescherming die wordt geboden door de ‘ETF-wrapper’, doet de SEC niet “er alles aan om beleggers daadwerkelijk te beschermen”, betoogde Sonnenshein.

Hij telde echter de goedkeuring door de SEC van een Bitcoin-futures-ETF, evenals het onlangs ondertekende uitvoeringsbevel van president Biden, als vooruitgang – en hij beweerde ook dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de Commissie de langverwachte Bitcoin-spot-ETF goed zou keuren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN