Laatste Blockchain Nieuws

Andrew Yang: DAO’s kunnen de politiek veranderen

De presidentskandidaat van 2020 en burgemeesterskandidaat van New York City in 2021, Andrew Yang, heeft een nieuwe wet voorgesteld. Hij stelde een DAO voor dat van plan is zijn crypto-schatkist te gebruiken om de Amerikaanse democratie nieuw leven in te blazen. In een podcast beschreef Yang hoe Lobby3 DAO nieuwe kansen kan bieden voor burgers om het politieke proces te beïnvloeden. Momenteel kan dit een doorbraak betekenen aangezien ongeveer 90% van de Amerikanen worden beschouwd als veilige zetels. Dit betekent dat diegene weinig stimulans hebben om naar stemmen buiten hun partij te luisteren.

Volgens Yang kunnen DAO’s een kenmerk worden van een democratie van de 21e eeuw. Hij ziet het als een vloeibare democratie waarbij mensen hun stemrecht over bepaalde kwesties toewijzen aan andere mensen die misschien meer expertise of meer tijd hebben. Hij voegde eraan toe dat de huidige democratische instellingen aan het spartelen zijn omdat ze voor een deel niet representatief zijn.

Is Lobby3 een voorbode voor de toekomst?

Lobby3 zal in de praktijk gebruik maken van verschillende snelle stem- en financiële bevoegdheden van een DAO om geld te richten op kwesties die als belangrijk worden beschouwd door de leden. daarnaast heeft Lobby3 twee niveaus voor individuen om lid te worden, waardoor ze de keuze hebben tussen een donatie van 0,7 of 1 ETH. het derde niveau is bedoeld voor instellingen en personen die vermogend zijn. Het vereiste is namelijk om 40 ETH te doneren, wat neer komt op ruim een ton dollar. De DAO komt nog steeds samen, dus het valt nog te bezien wat zijn dagelijkse activiteiten zullen inhouden, of welke kwesties het als eerste zal aannemen. Lobby3 zou echter dezelfde input kunnen leveren als derden in de vele landen die niet te maken hebben met een tweepartijensysteem, aldus Yang.

Projecten die op soortgelijke DAO’s zijn gebaseerd kunnen bijzonder actueel worden. De recente crypto-boom heeft namelijk ook veel vermogende mensen aangetrokken die hun politieke invloed willen vergroten en het traditionele pad niet zien zitten. Yang benoemde daarnaast dat de gemiddelde leeftijd in het Congress 58 is. Ook willen veel politici nog niks weten van de crypto-lobby. Daarom zal veel van het werk van Lobby3 nog steeds zal bestaan uit “dingen op de ouderwetse manier doen” met persoonlijke vergaderingen en coalitievorming om vertrouwen en momentum op te bouwen, aldus Yang. Hij gaf ook aan hoe agressief hij crypto kan pushen in Washington:

“De zaak die ik maak is dat dit een krachtige kracht kan zijn om de armoede voor miljoenen mensen in Amerika te verlichten. En dat is een heel goedaardig geval.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN