Federal Reserve dollars

De Amerikaanse dollar zal op zijn einde lopen, aldus ervaren investeerder

De ervaren investeerder en mede-oprichter van het Quantum Fund, Jim Rogers, is van mening dat het einde van de Amerikaanse dollar in de nabije toekomst zal zijn. Hij legde uit dat een internationale valuta neutraal zou moeten zijn, maar Washington verandert de regels. Hij benadrukte dat Washington niet eerlijk meer speelt.

Washington verandert de regels

In een interview dat werd gepubliceerd door de Economic Times Sunday, besprak Jim Rogers het einde van de Amerikaanse dollar en de toekomstvooruitzichten voor cryptocurrencies. Rogers is de voormalig zakenpartner van George Soros die de mede-oprichter was van het Quantum Fund en Soros Fund Management. Rogers werd gevraagd naar de vooruitzichten van de dollar en waar hij de dollarindex naartoe ziet gaan. Hij antwoordde:

“Ik bezit Amerikaanse dollars deels omdat als er onrust komt, mensen een veilige haven zoeken. Ze denken dat de Amerikaanse dollar om historische redenen een veilige haven is.”

Hij voegde eraan toe dat wat er nu met de Amerikaanse dollar gebeurt, het einde van de dollar betekent omdat een internationale valuta neutraal zou moeten zijn. Volgens Rogers maakt Washington zich schuldig aan het veranderen van de regels. Hij zei:

“Als Washington je niet leuk vindt, leggen ze je sancties op en kun je geen Amerikaanse dollars gebruiken. Dus veel landen beginnen op zoek te gaan naar een concurrent – China of Rusland of India, Iran, Brazilië… sommige landen beginnen op zoek te gaan naar een concurrerende valuta, en dat zouden ze moeten doen omdat Washington niet meer eerlijk speelt.”

De Verenigde Staten en een groeiend aantal andere landen hebben onlangs sancties opgelegd aan Rusland sinds het land de invasie van Oekraïne begon. Rusland heeft ongeveer 16% van zijn reserves in Amerikaanse dollar en 32% in euro’s. Bill Miller, een miljardair-investeerder zei onlangs:

“Ze hebben bijna 50% van hun reserves in valuta’s die worden gecontroleerd door mensen die hen schade willen berokkenen.”

Hij is het ook met Rogers eens dat andere landen op zoek gaan naar alternatieve valuta’s voor de Amerikaanse dollar. Volgens Rogers is een bijkomend aspect dat de VS de grootste debiteurennatie van de wereld is. Om die reden en de bijkomende politieke redenen zijn mensen van nature op zoek naar concurrerende valuta. Rogers gaf het volgende aan:

“Ik weet nog niet wat het wordt. Ik hoop dat ik slim genoeg ben om het te kopen als je het vindt. Ik zeg het niet graag. Ik ben een Amerikaan, maar ik hou er niet van om te zien wat ze met de Amerikaanse dollar doen.”

Rogers bezorgd hoe regeringen omgaan met cryptocurrencies zoals Bitcoin

Hem werd gevraagd of cryptocurrencies ooit een alternatief kunnen zijn voor de Amerikaanse dollarindex. Hij zei hierover het volgende:

“Nou, dat zou kunnen. Veel mensen hebben veel geld verdiend met het handelen in crypto. Volgens de crypto-bulls zal crypto het nieuwe geld zijn. Ik weet dat elk land in de wereld nu aan computergeld werkt, inclusief de VS.”

Hij zei echter dat de VS niet zullen zeggen dat het nieuw geld is. Regering houden volgens Rogers van controle houden en van monopolie houden. Volgens hem zijn regeringen dan genoodzaakt om bepaalde aspecten te verbieden, reguleren of belasten omdat ze de controle niet willen verliezen. Hij waarschuwde daarnaast dat overheden cryptocurrencies bij verschillende gelegenheden kunnen verbieden. Dat is de hoofdreden van het niet investeren in Bitcoin door Rogers. Toch gaf hij aan dat hij spijt had er niet in geïnvesteerd te hebben.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN