Ethereum

Ethereum is een betere waardeopslag dan goud

Benjamin Cowen, een populaire crypto-analist op YouTube, heeft de vraag opgepakt of Ethereum (ETH) kan dienen als een opslag van waarde. In een interview met InvestAnswers zei Cowen dat Ethereum beter geschikt is als opslag van waarde dan goud. Goud wordt traditioneel gewaardeerd om het vermogen om de prijs te handhaven en te groeien in tijden van inflatie en andere economische factoren. Daarnaast merkte Cowen op dat goud en andere edelmetalen het afgelopen decennium vrijwel vlak gebleven zijn. De prijs van goud is niet omhoog gegaan terwijl dit wel het geval was voor de aandelenmarkt en de crypto-markt.

Cowen gaf het volgende aan:

“Er zijn veel goudbeleggers die het leuk vinden omdat het theoretisch een oppot-middel is, maar het probleem is dat het in tien jaar niets heeft gedaan, dus hoewel de prijs hetzelfde is als 10 jaar geleden, is het niet zoveel waard vanwege de inflatie.”

Volgens Cowen zijn er veel beleggers geïnteresseerd in een oppot-middel dat in de loop van de tijd in waarde kon stijgen. Hierbij wees hij op de prijsgroei van Ethereum in de afgelopen twee jaar, zeker in vergelijking met goud. Hij betoogde dat Ethereum dient als een beter middel voor het opslaan van waarde, vergelijkbaar met Bitcoin, vanwege het langetermijntraject dat naar boven signaleert. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat Ethereum met de tijd zal stijgen zoals Bitcoin, en ik denk dat de definitie van ‘store of value’ van toepassing is zolang je een juiste tijdshorizon hebt en zolang je definitie van winkelwaarde niet is, moet dat altijd monotoon toenemen.”

Cowen zei daarnaast dat beleggers flexibel moeten zijn om incidentele prijsdalingen te doorstaan. Ook merkte hij op dat de pullbacks en consolidaties samenvielen met het vermogen van crypto om met 48x in een jaar te stijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN