bitcoin koers

De on-chain vraag suggereert dat de Bitcoin koers zijn bodem bereikt heeft

Door de weken heen hebben we verschillende analyses geplaatst van verschillende analisten die allemaal aangaven dat zij dachten dat BTC zijn bodem bereikt zou hebben. De Bitcoin koers liet echter in de afgelopen dagen zien dat het nog niet klaar is om het niveau van $39.000 te overwinnen. De grote vraag is dan ook; wat zijn de volgende stappen voor de koningsmunt? Om hierachter te komen heeft de bekende analist Willy Woo de on-chain-gegevens erbij gepakt.

Bitcoin on-chain-analyse kan een goede manier zijn om te raden waar de markt naartoe gaat. De markt heeft de neiging zichzelf te herhalen met statistieken die er hetzelfde uitzien voor een bull- of bear-rally, waardoor deze gegevens een redelijk goede indicator zijn voor wat komen gaat. Willy Woo gebruikt dezelfde gegevens om een ​​patroon te belichten dat zich vaak vóór een bull-rally laat zien.

Start van een nieuwe bull-run?

In een recente reeks tweets presenteerde analist Willy Woo gegevens van on-chain-analyse die erop wijzen dat de Bitcoin koers zijn bodem heeft bereikt. Volgens hem bevinden “de prijs in verhouding tot de on-chain-vraag van zowel speculatieve als hodl-beleggers zich nu beide op het hoogste oversoldniveau.” Woo wees erop dat de laatste keer dat zoiets was gebeurd, was toen Bitcoin zijn bodem bereikte na de COVID-crash.

De analist schetste verder de momenten waarop dit in het verleden ook gebeurde. Hij ging zelfs terug tot 2012 en wees erop dat hetzelfde het geval was in februari van dat jaar. Wat volgde was de gedenkwaardige bull-run van 2013, waarbij Bitcoin steeds populairder werd onder investeerders.

Als we een stukje vooruitspoelen naar 2015, kunnen we zien dat hetzelfde het geval was in januari van dat jaar. Deze keer betekende de on-chain-metriek de bodem van de bearmarkt die eerder in 2014 was begonnen, waarmee een einde kwam aan de serie van dalingen.

Als Woo gelijk heeft en de on-chain-metriek hetzelfde partoon volgt als in het verleden, dan heeft de Bitcoin koers inderdaad zijn bodem bereikt, wat suggereert dat dit het einde van de neerwaartse trend is. Het is echter niet te zeggen of dit daadwerkelijk het geval is, aangezien Bitcoin in 2021 back-to-back bull-rally’s had geregistreerd, wat niet geheel binnen dit patroon past.

Bitcoin-houders staan nog steeds in de plus

Bitcoin heeft bijna 50% verloren van zijn hoogste punt ooit van ongeveer $69.000, die het in november vorig jaar bereikte. Dit heeft echter geen invloed gehad op de winst van de meerderheid van de houders. Het digitale activum blijft er echter een met het hoogste aantal houders dat op winst blijft staan na de marktcrash.

Volgens gegevens van IntoTheBlock maakt 60% van alle houders nog winst tegen huidige prijzen. Het is belangrijk op te merken dat de cryptocurrency onderhevig was aan een massale uitverkoop toen beleggers in paniek raakten. De meeste hebben echter nog steeds hun zeer winstgevende status behouden, waarbij slechts 35% van alle houders momenteel verlies staan.

De meerderheid zijn langetermijnhouders en indicatoren wijzen erop dat beleggers, ondanks de neerwaartse trend, nog steeds erg optimistisch zijn over de digitale activa. Dit zou zich uiteindelijk ook weer terug moeten laten zien in de Bitcoin koers. Wanneer deze ommekeer echter gaat gebeuren, blijkt vooralsnog erg lastig te voorspellen zijn.

Wat denken jullie? Heeft BTC zijn bodem bereikt? Laat het weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN