Crypto

Cryptomunten die je in de gaten moet houden in 2022

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te investeren in cryptomunten. Het is iets waar je kennis van moet hebben voordat je ermee gaat beginnen. Er komt namelijk veel bij kijken als je wilt investeren in cryptomunten. Heb je deze kennis al en ben je een pro als het gaat om cryptomunten? Dan is het wellicht interessant om te weten welke cryptomunten jij in 2022 in de gaten moet houden. Hier hebben wij een kort lijstje voor je gemaakt!

Bitcoin (BTC)

Geen verrassing dat de Bitcoin natuurlijk in dit lijstje staat. Dit is de meeste bekende munt en al jaren dominant bij cryptocurrency. Bitcoin heeft veel pieken en dalen. Het is dus een munt die je continu in de gaten moet houden om te kijken wanneer jij het meeste geld ermee kan verdienen. Maar de angst om geld te verliezen heeft vaker gezorgd voor prijsinstortingen. Bitcoin heeft wel een hoog handelsvolume. Dit komt omdat er veel interesse is in Bitcoin. Steeds meer grote bedrijven kopen namelijk ook Bitcoin om hier weer mee te investeren. Er is binnenkort ook een nieuwe regelgeving waardoor het nog makkelijker wordt om Bitcoin te kopen. Dit kan weer zorgen voor een waardestijging.

Ethereum (ETH)

De op een na grootste cryptocurrency. Het is gebaseerd op een gedistribueerd en gedecentraliseerd concept. Ethereum wordt op verschillende applicaties gebruikt. De Ethereum foundation beschrijft hun project als een nieuw internettijdperk. Ethereum is namelijk meer dan alleen cryptocurrency. Je kan Ethereum in verschillende sectoren gebruiken doordat het wordt ondersteunt door verschillende platform apps. Ethereum heeft ook een gedecentraliseerde structuur. De blockchain technologie is transparant. Hierdoor kunnen gebruikers transacties uitvoeren zonder dat een derde partij meekijkt. Ook liggen de transactie kosten lager. Ook zijn steeds meer bedrijven geïnteresseerd in Ethereum.

Cardano (ADA)

Cardano is een altcoin die in de schaduw staat van de bekende cryptomunten. Toch wordt Cardano steeds bekender en is 2022 misschien het jaar dat de coin uit de schaduw kruipt. Het is een super betrouwbaar cryptoplatform. De proof of stake validatie maakt het gebruik van extra machines overbodig. Dit is zo omdat nodes verantwoordelijk zijn voor de doorvoer. Het systeem is hierdoor veiliger omdt inbreken zowat onmogelijk is. Cardano is ook nog eens energiezuinig door het Proof of Stake model. Bij Cardano is de privacy van de gebruiker belangrijk. Transacties zijn daarom veilig en goed beschermt.

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu Coin is een nieuwe cryptocurrency die de concurrentie is aangegaan met Dogecoin. Het is een gedecentraliseerd experiment met het doel om een gemeenschap te vormen. Het team achter Shiba Inu Coin wil er alles aan doen om coins eerlijk te verdelen op een open markt. Dit wordt door veel mensen gewaardeerd. De Shiba Inu is een coin die alsnog net op de markt in verschenen en dus heel erg nieuw is. Maar de makers hebben er alle vertrouwen in dat deze munt de markt snel over zou nemen. De Shiba Inu Coin is een memecoin, het is dus een komisch project. Hierdoor kun je er niet echt geld mee verdienen. Maar je kan alsnog rijker worden door te investeren in de munt met een beetje geluk. De munt kan namelijk alsnog in waarde stijgen.

Litecoin (LTC)

Dit is een van de bekendste alternatieven van de Bitcoin. Het werd ontworpen zodat je wereldwijd digitale betalingen kon doen en dit op een snellere en goedkopere manier dan met Bitcoin. Litecoin is in de afgelopen jaren een groot succes geworden en de toekomst van deze munt kan veel kansen brengen. De munt is gedecentraliseerd waardoor je als gebruiker niet hoeft te vertrouwen op centrale banken of autoriteiten. Er is geen derde partij nodig. Ook is het netwerk van Litecoin voor iedereen toegankelijk. Mensen van alle lagen van de bevolking kunnen daardoor gebruik maken van het Litecoin netwerk. Hierdoor heb je weer lage transactiekosten.

VeChain (VET)

Vechain is een multifuctioneel blockchainplatform. In een paar jaar tijd heeft dit project een enorme ontwikkeling door gemaakt. De toekomstplannen van VeChain is het ontwikkelingen van een gedistribueerd ecostysteem voor bedrijven. Veel bedrijven maken al gebruik van VeChain en daarom willen ze hier verder op gaan inspelen. Een gedistribueerd ecosysteem zorgt voor een goede samenwerking tussen bedrijven en instellingen. Ook werkt VeChain samen met grotere bedrijven zodat ze hun doelen op een goede en realistische manier kunnen halen. In verschillende sectoren kun je gebruik maken van de Vechain. De Vechain heeft een goede toekomst. Ze hebben ontwikkelingen die nog geen ander bedrijf heeft en een ervaren team. Hierdoor kan VeChain de munt van de toekomst worden voor bedrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN