Ripple rechtszaak

Ripple koopt $200 miljoen aan aandelen terug

Het bekende in San Fransisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, heeft zojuist een terugkoop aangekondigd van serie C-aandelen, t.w.v. $200 miljoen, waardoor de waardering van het bedrijf op een nieuw hoogtepunt van $15 miljard komt te staan.

Het bedrijf haalde in december 2019 $200 miljoen op in een Series C-financieringsronde, waarbij Tetragon Financial Group, een in het VK gevestigde investeringsmaatschappij, voorop liep naast SBI Holdings en Route 66 Ventures.

Tetragon sleepte Ripple begin januari 2021 echter voor de rechter in Delaware Chancery Court, in een poging om zijn contractuele eis van een terugkoopclausule af te dwingen tot de waarde van zijn niet bekendgemaakte investeringsbedrag, in een poging om afstand te nemen van Ripple vanwege de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in december 2020 een financiële rechtszaak van $1,3 miljard ingediend tegen XRP of Ripple Labs, mede-oprichter Chris Larsen en CEO Brad Garlinghouse, waarbij de beklaagden worden beschuldigd van misbruik van de oorspronkelijke XRP-munt als niet-gereguleerd effect.

De rechtbank oordeelde echter in het voordeel van Ripple en tegen de eiser, Tetragon, amper drie maanden later in april, waarmee een einde kwam aan het financiële conflict. Ripple’s nieuwe bereidheid om de aandelen te kopen van Tetragon, SBI Holdings en Route 66 Ventures suggereert echter dat het bedrijf probeert zijn financiële positie te versterken, een standpunt dat Garlinghouse in een recente tweet-thread liet doorschemeren. Hij tweette het volgende:

“2022 – “rustiger aan doen” staat niet in ons vocabulaire. Zelfs met de tegenwind van 2021 was het ons beste jaar ooit en de financiële positie van Ripple ($1 miljard op de bank) is de sterkste die we ooit hebben gehad.”

Samen met het nieuws over de terugkoop en waardering sprak Garlinghouse zijn optimisme uit over de toekomst van RippleNet en Ripple X, waarvan de laatste naar verwachting de functionaliteit van de XRP Ledger zal uitbreiden in een aantal nieuwe sectoren, waaronder NFT’s, CBDC’s en interoperabele , multichain-functionaliteiten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN