Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph sluit samenwerking met luchtvaartbedrijf

De enterprise-grade altcoin, Hedera Hashgraph (HBAR), die zich richt op beveiliging en naleving van de regelgeving, wil letterlijk de lucht in gaan na het veiligstellen van een grote infrastructuursamenwerking met luchtvaarttechnologiebedrijf Neuron.

In een nieuwe blogpost kondigde het HBAR aan dat Neuron de kracht van het netwerk heeft aangewend om nieuwe methoden van luchtverkeersleiding in het Verenigd Koninkrijk te testen. Tevens werd duidelijk dat het eerste proeven met sensoren in afgelopen april en oktober uitgevoerd heeft “om aan te tonen dat het in staat is om de bewegingen van drones van het leger, het bedrijfsleven en de overheid veilig te volgen als ze eenmaal buiten het gezichtsveld zijn.”

In de blogpost legde Neuron’s chief control officer (CCO) Niall Greenwood ook uit hoe de technologische innovaties kunnen leiden tot real-world use-cases. Hij gaf het volgende aan:

“Tot nu toe hebben drones beperkt nut gehad voor overheden en particuliere ondernemingen, omdat ze niet veilig uit het zicht konden worden gevlogen en daarom niet konden worden gebruikt voor leveringen, transport of inspecties over lange afstanden. Met deze proef, gebruikmakend van Hedera Consensus Service, hebben we onbemande langeafstandsvluchten met drones mogelijk gemaakt met behulp van veiligheidskritieke luchtvaartinfrastructuur.”

Andere voorgestelde toepassingen omvatten ook het assisteren van het medische veld bij testen op afstand en de levering van benodigdheden aan afgelegen gebieden.

Volgens het rapport kwam de financiering voor de proef met de sensor van het Britse Department for Business, Energy and Industrial Strategy. Hedera Hashgraph mede-oprichter Mance Harmon zei het volgende over de succesvolle test:

“Door deze proef heeft Neuron een buitengewone prestatie geleverd, waardoor onbemande drones veilig in de lucht kunnen bestaan. De Hedera Consensus Service maakt het gebruik van drones mogelijk om essentiële apparatuur over lange afstanden te vervoeren, wat met name op het gebied van gezondheidszorg en nationale veiligheid enorme implicaties heeft.”

Wat is Neuron?

Neuron levert diensten om wereldwijd onbemande vluchten mogelijk te maken, van leveringen met drones en zoek- en reddingsacties tot luchttaxi’s en vrachtleveringen. Met een eenvoudige intuïtieve verbinding met de API naast adviesdiensten, kunnen operators en UTM-serviceproviders toegang krijgen tot het luchtruim dat voorheen als ontoegankelijk werd beschouwd. Met partners op 3 continenten en enkele van ‘s werelds toonaangevende experts op het gebied van ATM, sense and avoid, drone-regulering en computerwetenschap, is het team gericht op het transformeren van de manier waarop mensen hun leven leiden.

Wat is Hedera Hashgraph?

Het Hedera-netwerk is het meest gebruikte, duurzame grootboek op bedrijfsniveau voor de gedecentraliseerde economie. Het platform wordt bestuurd door een raad van ‘s werelds toonaangevende organisaties, waaronder Avery Dennison, Boeing, Chainlink Labs, Dentons, Deutsche Telekom, DLA Piper, EDF (Électricité de France), eftpos, FIS (WorldPay), Google, IBM, de Indiase Institute of Technology (IIT), LG Electronics, Magalu, Nomura Holdings, ServiceNow, Shinhan Bank, Standard Bank Group, Swirlds, Tata Communications, University College London (UCL), Wipro en Zain Group.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN