Andrew Yang

NFT’s verkocht voor verkiezingscampagnes

Politici hebben een nieuwe manier gevonden om fondsen voor campagnes te werven. Non-fungible tokens (NFT’s) worden momenteel door Amerikaanse congreskandidaten verkocht om de Senaat campagne te bekostigen. Blake Masters, een Republikeinse senaatskandidaat in Arizona, heeft vorige maand nog 99 NFT’s aangeboden voor $5.800 per stuk. Tokenholders krijgen in de ruil daarvoor een digitale cover van zijn boek Zero to One, dat mede is geschreven door Peter Thiel. Mocht Masters de voorverkiezingen niet winnen, heeft hij beloofd dat donoren hun NFT’s kunnen behouden en de helft van de andere donaties terug te geven.

De Democratische kandidaat voor de House of Representatives uit Californië, Shrina Kurani, heeft 2.022 NFT’s aangeboden voor de campagne. In Augustus bood Scott Jensen, een kandidaat voor de gouverneurszetel in Minnesota, in totaal 50.000 NFT’s aan voor $5 per stuk. De tokenholders ontvangen een poster van Jensen met het carnavalsthema als achtergrond. Jensen verzekerde dat de posters in waarde zullen stijgen doordat er schaarste optreed.

Daarnaast is Melania Trump onlangs in de media verschenen vanwege de lancering van NFT’s om fondsen te werven voor kinderen uit de pleegzorg gemeenschap. Politieke actiecomités lijken te willen meeliften met de digitale hype van de NFT’s. Een politiek actiecomité gericht op crypto, HODLpac, wil campagnespelden of NFT-lidmaatschapskaarten verkopen.

Ook buiten de Verenigde Staten wordt er door politici gebruik gemaakt van fondswerving doormiddel van het verkopen van NFT’s. Een Zuid-Koreaanse presidentskandidaat voor 2022 heeft recent NFT’s uitgegeven voor de politieke race. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) worden door de campagne geaccepteerd en momenteel wordt bekeken of drie andere cryptocurrencies ook geaccepteerd kunnen worden.

In 2021 explodeerde de populariteit van NFT’s doordat kunstenaar Beeple in maart 2021 een NFT verkocht voor $69,3 miljoen. De NFT-markt heeft in 2021 een omzet gedraaid van meer dan $40 miljard volgens Chainanalysis. Het lijkt erop dat de hype nu ook bij de politiek is aangekomen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN