Australische delegatie

Shanghai streeft naar integratie van Metaverse

Shanghai, China’s grootste stad qua inwonertal, heeft aangekondigd de metaverse de komende vijf jaar te willen integreren in openbare diensten en andere ondernemingen.

Volgens een bericht van CNBC bevat het vijfjarig ontwikkelingsplan van de Shanghai Municipal Commission of Economy and Information Technology, dat op 30 december 201 werd vrijgegeven, bepalingen voor de integratie van de metaverse in openbare diensten, amusement en industriële productie.

De commissie wil het verdere gebruik van en onderzoek naar de technologie van de metaverse stimuleren, met inbegrip van de toepassing ervan in sensoren en andere real-time integraties.

CNBC zegt dat Chinese media hebben gemeld dat het stadsdocument van Shanghai de eerste keer is dat een lokale overheid de metaverse heeft genoemd in combinatie met het vijfjarenplan van Beijing dat in maart 2021 werd vrijgegeven. Destijds zinspeelde het voorstel van Beijing op zeven “grensverleggende” technologieën waarop China zich zou richten om zelfredzaamheid in wetenschap en technologie te ontwikkelen.

Volgens het rapport gaf Shanghai geen specifiek tijdschema of doel voor het bereiken van zijn metaverse onderzoek en ontwikkeling.

Het nieuws kwam in het kielzog van Baidu uit Beijing, dat naar eigen zeggen China’s eerste metaverse-conferentie hield, waarmee de metaverse-app van het bedrijf werd opengesteld voor ontwikkelaars, ongeveer zes jaar voordat deze naar verwachting van start zou gaan.

Concluderend, is dit wel interessant voor de cryptowereld aangezien normaal China als land wordt gezien die zwaar tegen is op de hele crypto-industrie. Dit is dus erg positief nieuws, en vooral voor de metaverse.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN