Cryptocurrencies

Bitcoin raakt $42K als analist zegt ‘feest begint net’

Meer volatiliteit verwacht nu Bitcoin marktsentiment duikt naar laagste in bijna zeven maanden.

Bitcoin (BTC) zorgde voor nieuwe volatiliteit op 6 januari toen bereikgebonden gedrag zijn eerste shake-up zag in weken.

1-uurs candle chart van BTC/USD (Bitstamp). Bron: TradingView

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView toonden aan dat BTC/USD ‘s nachts daalde om voor het eerst sinds december $42.000 te raken.

Hoewel het niet de opwaartse uitbraak was die velen hadden gewild, was de beweging niettemin voorspeld. Bitcoin “vulde” in wezen de ruimte die was overgebleven nadat het begin vorige maand kortstondig dook naar $41.800.

Die dieptepunten waren het resultaat van een liquidatiecascade, en terwijl longposities deze keer ook pijn voelden, bleef de scepsis over de vraag of de terugkeer naar $42.000 genoeg was geweest om een prijsbodem te leggen.

Analist William Clemente schreef in een serie tweets over de actie:

“Eerlijk gezegd verbaast het me dat we vandaag niet meer een flush zagen als dit agressieve longs waren die opgebouwd werden. Could still resolve to the upside.”

“Het enige dat ik zeker weet is dat dit feest nog maar net begonnen is.”

Clemente behoorde tot degenen die al riepen om meer volatiele omstandigheden deze maand en merkte op dat de meerderheid van de Bitcoin futures open interest (OI) bleef. Zoals Cointelegraph meldde, had de OI in BTC-termen gedurende de week all-time highs bereikt.

Zoals altijd vonden degenen die uitzoomden troost en vertrouwdheid in Bitcoin-prijsactie versus historisch gedrag.

Fibonacci niveaus geanalyseerd door collega-analist TechDev toonden aan dat Bitcoin nog steeds op zijn minst probeerde patronen te kopiëren die waren opgebouwd uit eerdere halveringscycli.

Hij voegde toe in zijn eigen set van berichten toen de markt begon te dippen:

“Vergelijkingen met vorige cycli terzijde, prijs/indicator actie en volume gedrag suggereren voor mij dat 2021 effectief een jaar van consolidatie was (vergelijkbaar met 2019-Q3 2020) en dat zal waarschijnlijk leiden tot een andere marktimpuls voor de volgende grote correctie.”

Markt meest angstig sinds juli 2021

Voor de gemiddelde particuliere belegger zag het er echter naar uit dat er weinig hoop meer was – althans op die dag.

De Crypto Fear & Greed Index halveerde tijdens de dip tot 15/100 – diep binnen de “extreme angst” -zone van de Index en zijn laagste niveau sinds juli vorig jaar.

Op dat moment werd BTC/USD verhandeld op een maximum van $33.000.

Crypto Fear & Greed Index. Bron: Alternative.me

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN