Crypto Nieuws

Deutsche Telekom werkt samen met Polkadot

De telecomgigant Deutsche Telekom heeft onlangs een nieuwe samenwerking aangekondigd met de bekende layer-1-blockchain Polkadot (DOT). Het gaf tevens aan dat het zal investeren in het ecosysteem van de Ethereum-concurrent door als validator op te treden en DOT-tokens te kopen.

Telekom publiceerde een persbericht waarin het aangaf dat T-Systems MMS, een dochteronderneming van Deutsche Telekom, haar infrastructuur zal gebruiken om als validator deel te nemen aan het openbare blockchain-netwerk van Polkadot. Het ging verder met:

“Bovendien heeft T-Systems MMS DOT-tokens verworven en ondersteunt het interoperabiliteit tussen gedecentraliseerde blockchain-netwerken. DOT, de native token van het Polkadot-netwerk, is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld.”

Het Polkadot-netwerk heeft tot doel meerdere blockchains te verbinden tot één verenigd netwerk, zodat gebruikers op verschillende blockchains overdrachten van elk type gegevens of activa kunnen verzenden en ontvangen. Met DOT kunnen houders deelnemen aan netwerkbeheer, staking en bonding.

Telekom gaf aan dat het voor de levering en veilige exploitatie van de infrastructuur gebruik zal maken van de Open Telekom Cloud, dat “voldoet aan de strenge eisen voor beveiliging en compliance in het Europese wettelijke kader”, en vervolgde met:

“De onafhankelijkheid van de Open Telekom Cloud ondersteunt de decentralisatie en daarmee de veerkracht van het blockchain-netwerk.”

Als gevolg van deze aankondiging, gaf Dr. Andreas Dittrich, hoofd van het Blockchain Solutions Center bij T-Systems MMS, aan te geloven in de visie van Polkadot, en sloot af met:

“Als Deutsche Telekom hebben we altijd de samenwerking van mensen en bedrijven ondersteund, nu ook met gedecentraliseerde technologieën. Polkadot is een heterogeen netwerk met meerdere ketens dat verschillende blockchains met verschillende kenmerken toelaat om willekeurige, ketenoverschrijdende communicatie uit te voeren onder gedeelde beveiliging. Wij geloven volledig in deze toekomstvisie van een verbonden wereld.”

Het is niet de eerste kennismaking van Telekom in de cryptowereld. In juni kondigden de telecommunicatiegigant en Andreesen Horowitz aan dat ze een partnerschap waren aangegaan om CELO-tokens in te zetten op het openbare blockchain-netwerk van het wereldwijde betalingsplatform Celo.

Tevens kondigde het bedrijf in 2019 aan dat T-Systems een memorandum van overeenstemming ondertekend had met de Maltese overheidsinstantie, genaamd Malta Enterprise, om de instantie bij het Blockchain Ecosystem (GBE) te betrekken, dat eerder dat jaar door het bedrijf werd gelanceerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN