Verenigd Koninkrijk FCA

Britse parlementsleden eisen duidelijker standpunt omtrent cryptocurrencies

2022 is begonnen en de vraag omtrent crypto-regelgeving blijft bestaan. Volgens een recent artikel van iNews zijn Britse parlementsleden en campagnevoerders druk bezig om een strenger standpunt in te nemen ten aanzien van de ontluikende industrie. Zo gaf het conservatieve parlementslid Richard Holden het volgende aan:

“Het is het Wilde Westen, dit grijze gebied tussen financiële investeringen met een hoge hefboomwerking aan de ene kant en deze producten die vrij gemakkelijk en verstandig als gokken kunnen worden beschouwd. “Er moet daar een duidelijk onderscheid zijn om mensen te beschermen.”

Holden (wat een vrij ironische naam is in dit geval) was echter niet de enige die zich besloot uit te spreken over dit feit. Matt Zarb-Cousin – een voormalig medewerker van Jeremy Corbyn, een voormalig leider van de Labour Party – richtte zich specifiek op de groeiende interesse van voetbalclubs in fantokens.

Fantokens zijn in wezen cryptocurrencies die zijn gekoppeld aan een voetbalclub. Enkele van de grootste voetbalclubs ter wereld hebben al meer dan $350 miljoen uitgegeven aan fantokens, maar ze zijn controversieel gebleken. Zarb-Cousin gaf het volgende aan:

“Het is één ding voor voetbalclubs om gokken aan fans te verkopen, wat ertoe kan leiden dat mensen hun leven verwoesten, maar ik denk dat het op een ander niveau ligt. Het is nog erger om een ​​weg naar cryptocurrency aan te bieden door te doen alsof ze hen machtigen in een volledig ongereguleerd gebied.”

De gespannen relatie van het VK met cryptocurrencies

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat het Verenigd Koninkrijk zich beziggehouden heeft om de cryptocurrency-industrie te reguleren. In de afgelopen 12 maanden heeft het VK de industrie in grote lijnen met scepsis behandeld.

In januari 2021 publiceerde de Financial Conduct Authority (FCA) vijf zorgen over de crypto-industrie, waaronder een vermeend gebrek aan consumentenbescherming en misleidende reclame. De FCA was echter niet de enige Britse toezichthouder die problemen had met de zogenoemde “misleidende advertenties” omtrent cryptocurrencies.

De Advertising Standards Authority (ASA) heeft de afgelopen 12 maanden achter Coinbase, Papa Johns, eToro en verschillende cryptobedrijven aan gelopen voor hun crypto-advertentiestrategieën. Miles Lockwood, directeur klachten en onderzoeken bij de ASA, zei afgelopen zomer het volgende hierover:

“We zien dit als een absoluut cruciaal en prioriteitsgebied voor ons. Waar we problemen vinden, zullen we hard en snel optreden.”]

Tevens heeft de toezichthouder in december 2021 de tokens-advertenties van Arsenal FC verboden, waarbij het aangaf dat de advertenties “investeringen in crypto-activa bagatelliseerden en profiteerden van de onervarenheid en goedgelovigheid van consumenten”.

De eerdergenoemde toezichthouder, de FCA, heeft ook hard opgetreden tegen Binance, een van de grootste en meest bekende crypto-beurzen die er zijn. In de zomer van 2021 gaf de FCA aan dat het een “groot probleem” had met het ontbreken van een hoofdkantoor door Binance. Tevens gaf het in september aan dat Binance “niet in staat” was om te worden gereguleerd omdat de Britse entiteit van Binance geen basisinformatie aan de toezichthouder had verstrekt.

Binance heeft sindsdien gezegd dat het probeert de zaken met de FCA op te lossen, maar er zijn geen aanwijzingen dat hun inspanningen hebben gewerkt. Het kondigde wel onlangs aan dat het als doel heeft om fysieke entiteiten op te zetten in de verschillende rechtsgebieden, iets wat de beurs enorm gaat helpen bij het voldoen aan de eisen van de FCA.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN