Bitcoin minen

Stroomstoringen in de Russische regio Irkoetsk te wijten aan miners

Russen die thuis cryptocurrency minen, krijgen de schuld van de problemen met de elektriciteitsvoorziening in Irkoetsk. Stroomonderbrekingen zijn een frequente gebeurtenis geworden in de regio, die de laagste elektriciteitstarieven in Rusland hanteert. Gesubsidieerde huishoudelijke energie heeft mining tot een bron van inkomsten gemaakt voor veel inwoners.

Elektriciteitsverbruik stijgt door verspreiding van minen van crypto’s in Irkoetsk

De elektriciteitsnetbeheerders in Irkoetsk hebben te maken met een groeiend aantal stroomonderbrekingen. De regio en de stad hebben te maken met een voelbare toename van het elektriciteitsverbruik, waardoor het distributienetwerk overbelast raakt. Lokale ambtenaren beweren dat dit is veroorzaakt door cryptocurrency miners die digitale valuta minen in hun appartementen, kelders en garages.

Om uit de verergerende situatie te komen, stellen ze nu een reeks maatregelen voor om de uitdagingen aan te pakken. De autoriteiten willen de capaciteit van het distributienetwerk in Irkoetsk Oblast upgraden, hogere tarieven invoeren voor de crypto miners en speciale platforms oprichten om hun activiteiten te hosten, meldde het Russische zakenblad Kommersant.

In december hebben verschillende delen van Irkoetsk te maken gehad met geplande of noodonderbrekingen, onthult de publicatie. Sinds juni is er een sterke toename van de druk op het net in woonwijken, vertelde het lokale energiebedrijf aan de krant.

Het Irkoetsk Electric Grid Company (IESC) legde uit:

“Ondanks het warme weer in november is de belasting met bijna 40% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De aanzienlijke belasting van de stroomnetten en het groeiende aantal stroomonderbrekingen houden verband met de activiteiten van de miners.”

Uit berekeningen blijkt dat het verbruik in de stad Irkoetsk voor heel 2021 met 108% is gestegen.

Het IESC benadrukte dat het minen van munten zeer energie-intensief is omdat de apparatuur de klok rond werkt. Ingenieurs waarschuwen dat de bestaande elektrische netwerken in steden niet zijn ontworpen voor de constante, “industriële” belasting die de mining hardware veroorzaakt. Het bedrijf zag zich genoodzaakt de toevoer in veel gebieden af te sluiten om zekeringen te vervangen en elektriciteitsleidingen met een grotere capaciteit te installeren.

Meer dan 1.100 gevallen van ‘grijze’ cryptomining geregistreerd in 2021

Nutsbedrijven in de regio hebben geprobeerd om de mining faciliteiten te lokaliseren die verantwoordelijk zijn voor de piek in het verbruik. “In Irkoetsk zijn 21 elektrische installaties geïdentificeerd die verdacht worden van cryptocurrency mining… Mijnbouwapparatuur is geïnstalleerd op balkons, in woonhuizen en kelders van appartementsgebouwen,” kondigde Irkutskenergosbyt aan.

Tijdens de invallen hebben inspecteurs in 2021 meer dan 1.100 gevallen van de zogenaamde “grijze” mining in de Irkutsk Oblast gevonden. Een recent rapport onthulde dat Irkutskenergosbyt nut 85 rechtszaken heeft aangespannen tegen mensen die betrokken zijn bij thuis crypto mining met claims voor een totaal van 73,3 miljoen roebel (meer dan $980.000). Het heeft al negen rechtszaken gewonnen waarvan het verwacht 18,7 miljoen roebel ($250.000) aan compensatie te ontvangen.

In december gaf de federale regering in Moskou de autoriteiten in de Russische regio’s toestemming om onafhankelijk de lokale elektriciteitstarieven voor de bevolking vast te stellen. De maatregel zal naar verwachting de kosten van amateur crypto mining verhogen. Gesubsidieerde huishoudelijke elektriciteit in Rusland wordt vaak gebruikt om thuis digitale valuta te minen.

Irkoetsk, dat de mining hoofdstad van Rusland wordt genoemd, heeft de laagste tarieven van het land met slechts 0,86 roebel ($0,01) per kWh terwijl het gemiddelde tarief in Rusland zes keer hoger ligt. Er gaan steeds meer stemmen op bij ambtenaren in Moskou en regio’s zoals Irkoetsk om mining als een bedrijfsactiviteit te erkennen, hogere elektriciteitstarieven voor miners in te voeren en hen te belasten. Een werkgroep van de Doema bespreekt regelgevingsvoorstellen voor de sector en andere cryptogerelateerde activiteiten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN