Estland digitale valuta

Estland gaat cryptocurrencies ook niet verbieden

De Noord-Europese natie Estland haalde een paar dagen geleden de krantenkoppen in de cryptowereld met zijn strikte AML-voorschriften. Het door de overheid ingevoerde strikte regelgevingsbeleid werd als een stap achteruit gezien, wat leidde tot geruchten over een mogelijk verbod op cryptocurrencies in het land. Eerder vandaag kwam de minister van Financiën van het land echter met een officieel antwoord op deze geruchten, waarin een mogelijk verbod van tafel geveegd werd.

Het officiële persbericht van de minister van Financiën maakte duidelijk dat de wet waarnaar wordt verwezen, nog een conceptwetsvoorstel is en in het parlement moet worden aangenomen. Ten tweede stelt het conceptwetsvoorstel maatregelen voor Virtual Asset Service Providers (VASP’s) voor en zou het op geen enkele manier gevolgen hebben voor klanten, waardoor alle geruchten over een mogelijk verbod worden afgewezen. Het officiële persbericht luidde:

“De regeling wordt niet toegepast op klanten, maar op VASP’s die als vast bedrijf voor of namens een natuurlijke of rechtspersoon activiteiten ontplooien. Dit betekent dat de wetgeving geen maatregelen bevat om klanten te verbieden virtuele activa te bezitten en te verhandelen en op geen enkele manier vereist dat klanten hun privésleutels delen met portemonnees. De verordening heeft geen invloed op personen die virtuele valuta bezitten via een privéportemonnee die niet door een VASP wordt geleverd. Accounts die zijn geopend met Estse VASP’s kunnen echter niet anoniem zijn en Estse VASP’s kunnen geen anonieme accounts of portefeuilles aanbieden.”

2022 belooft het jaar van de regelgeving te worden voor de crypto-markt, aangezien de meeste landen momenteel actief werken aan het invoeren van mogelijke regelgeving voor de cryptomarkt. Van de meeste landen wordt verwacht dat ze de door de FATF goedgekeurde AML-richtlijnen implementeren die sterk lijken op wat Estland heeft voorgesteld in zijn conceptwetsvoorstel. Zuid-Korea, het VK, Nederland en verschillende andere Europese landen deze richtlijnen al geïmplementeerd.

De Verenigde Staten zijn momenteel ook actief op zoek naar regulering van de cryptomarkt, waar de nadruk vooral lijkt te liggen op stablecoins. Het maakte echter wel duidelijk dat het niet van plan is om digitale activa in het land te verbieden, maar dat het zich zal concentreren op het waarborgen dat de industrie eerlijk wordt gereguleerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN