NULS Hack

Cryptohacks leidden tot $9,8 miljard aan verliezen in 2021

2021 was zeker het jaar van de mainstream adoptie van crypto’s omdat instellingen eindelijk beseften dat het geen rage is en de alternatieve financiële markt gaat worden. Echter, met de toename van de belangstelling en adoptie, heeft het aantal inbreuken op de beveiliging en hacks ook nieuwe hoogten bereikt. Volgens het laatste rapport van Slowmist, hebben crypto hackers maar liefst $9.8 miljard dollar gestolen in verschillende inbreuken en losgeld aanvallen.

Het Slowmist-jaarrapport benadrukte ook dat de meerderheid van de cryptohacks afkomstig was van één specifieke sector, namelijk gedecentraliseerde financiën (DeFi). Bijna 73% van al het gestolen geld van de cryptohacks was afkomstig van verschillende defi-protocollen voor een bedrag van bijna 7 miljard dollar.

Het jaarlijkse rapport noteerde een totaal van 231 incidenten van hacks en beveiligingsinbreuken in het crypto-ecosysteem, en van deze in totaal 231 incidenten werden er 171 gerapporteerd van verschillende defi-protocollen. Terwijl het defi-ecosysteem is uitgegroeid tot een van de meest prominente use cases van het crypto-ecosysteem, is het ook een van de meest uitgebuite. Er is het afgelopen jaar geen enkele week geweest waarin er geen beveiligingsinbreuk van welke aard dan ook was.

Kan het crypto-ecosysteem de beveiliging tegen hacks verbeteren?

De Defi-sector is zeker het grootste beveiligingsprobleem geweest vanwege de anonimiteitsfactor, maar het is ook belangrijk om op te merken dat enkele van de grootste overvallen in crypto uiteindelijk werden teruggestuurd als gevolg van de gedecentraliseerde aard van de blockchain waar het bijna onmogelijk werd voor de hacker om geld wit te wassen uit de systemen. Het belangrijkste voorbeeld hiervan is de grootste Defi-hack in de vorm van PolyNetwork waar de hackers erin slaagden om activa ter waarde van meer dan 600 miljoen dollar in handen te krijgen.

Het protocol waarschuwde alle exchanges en stablecoin-uitgevers over het hackadres, wat resulteerde in het blokkeren van alle transacties van die rekening en later werden ook alle stablecoins bevroren. Het resultaat was dat de hacker geen andere optie had dan het geld terug te geven en in plaats daarvan een witte hack premie te krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN