Elon Musk Dogecoin

Elon Musk noemt Dogecoin een beter betaalmiddel dan Bitcoin

De bekende CEO van Tesla Motors en SpaceX Elon Musk heeft op Twitter weer zijn ongezouten mening gedeeld over Bitcoin (BTC) in vergelijking tot Dogecoin (DOGE).

Elon Musk antwoordde eerder vandaag op een tweet van de medeoprichter van Dogecoin, Billy Markus, over de gepolariseerde aard van Bitcoin, waarin hij beweerde dat het “alleen maar macht geeft aan nieuwe rijke mensen”. Musk kon het wel vinden in de beweringen van Markus, terwijl hij aangaf dat dit precies de reden is waarom hij “pro-DOGE” is.

Musk heeft DOGE herhaaldelijk gesteund en noemde het meerdere keren “cryptocurrency of the people”. Om deze woorden kracht bij te zetten kondigde hij eerder deze maand aan dat Tesla DOGE-betalingen voor sommige van zijn handelswaar zal accepteren. Hij tweette het volgende:

De aankondiging volgde op zijn interview met TIME Magazine, waar hij de dominantie van DOGE over de BTC aangaf, met het argument dat DOGE een betere betalingsoptie is in vergelijking met BTC. Musk benadrukte dat hoewel het transactievolume voor BTC vrij laag is, de transactiekosten substantieel hoog blijven, wat het tegenovergestelde is van DOGE, wat DOGE’s dominantie aangeeft voor routinematig gebruik en BTC aanduidt als een waardeopslag. Hij zei het volgende:

“In wezen is Bitcoin geen goede vervanging voor transactievaluta. Hoewel het is gemaakt als een domme grap, is Dogecoin beter geschikt voor transacties. Het transactievolume van Bitcoin is laag en de kosten per transactie zijn hoog.

Musk merkte op dat DOGE aan de ene kant een valuta is die “mensen aanmoedigt om uit te geven, in plaats van een soort van oppotting als een opslag van waarde”. Aan de andere kant zei hij dat investeerders in BTC de voorkeur hebben om het vast te houden en het niet te verkopen of het te gebruiken voor transacties.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN