Altcoin analyse

Analist waarschuwt investeerders voor “meer pijn”

De veel gevolgde analist op Twitter, bekend als Justin Bennett, heeft recentelijk aan zijn 94.000 volgers op Twitter aangegeven dat één factor waarschijnlijk zal moeten veranderen voordat hij weer bullish wordt op de cryptocurrency-markt.

De bekende analist vertelde zijn volgers dat hij de US dollar index (DXY) nauwlettend in de gaten houdt, die op zijn beurt de Amerikaanse dollar vergelijkt met een mand met andere fiat-valuta’s. Een zwakkere DXY kan vaak duiden op kwetsbaarheid in veel activa, en Bennett zei dat het een aanzienlijk effect heeft op de crypto-markt. Hij tweette het volgende:

“De DXY is één van de belangrijkste redenen waarom ik nog niet klaar ben om weer in crypto’s te stappen. Het is geen toeval dat Bitcoin de top bereikte van $69.000 op de dag dat de USD zijn rally begon op 10 november. Nu zet de Amerikaanse dollar de weerstand onder druk in de aanloop naar het FOMC van woensdag…”

Bennett gaf verder aan dat om de crypto-markt een goede kans te geven om een nieuwe bull run te starten, de DXY idealiter onder het 95,80-niveau zou vallen. Momenteel staat de DXY echter op 96,40. Hij tweette:

“Ik wil nog steeds dat de $DXY terug onder de 95,80 komt om crypto’s een boost te geven. Het hoeft niet vandaag te gebeuren, hoewel het leuk zou zijn om de dagelijkse en wekelijkse tijdframes onder dat niveau te brengen.”

Nu DXY kracht toont, zei Bennett dat hij anticipeert op consolidatie met enige neerwaartse druk op de crypto-markt voor de rest van de maand. Volgens hem zou Bitcoin (BTC) ervoor kunnen zorgen dat de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), naar minder dan ideale niveaus gesleept wordt. Hij zei het volgende:

“Ik denk nog steeds dat we in december zijwaarts naar beneden gaan, vooral als de DXY hoger breekt. Het vegen van de dieptepunten op $40.000 klinkt redelijk, maar kan structurele schade aan ETH veroorzaken. Kortom: bereid je voor op meer pijn voor het geval dat.”

De analist ging verder met stellen dat de Bitcoin koers op een kritiek niveau van ondersteuning zit in de buurt van $47.000. Als $47.000 breekt, voorspelt Bennett een nieuwe daling tot $43.000:

“BTC houdt nog steeds boven de trendlijn van april. Breken we dat, dan kijk ik naar $43k als de volgende ondersteuning.

Bitcoin moet weer boven de $53k komen om weer constructief te worden. Veel chops na de candle van 4 december, zoals verwacht.”

Hij sloot echter af met aangeven dat hij niet denkt dat we momenteel in een bearmarkt zitten, echter gaf hij aan dat dit een actie is vanuit institutionele investeerders, in een poging om meer BTC te accumuleren tegen een lagere prijs. Hij gaf het volgende aan:

“Voor de goede orde, ik denk niet dat we in een bearmarkt zitten. Instellingen zijn er echter om de meerderheid van de consumenten te laten denken dat we daar wel in zitten. Hun doel is om je eruit te schudden, zodat ze goedkoop kunnen kopen. Dat deden ze in mei en nu doen ze het weer.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN