Uniswap

Uniswap op weg naar een mooie toekomst dankzij deze factoren die de groei ondersteunen

Uniswap is een van de bekendste namen op het gebied van DeFi. Het speelt een dubbele rol, als zowel een cryptocurrency (UNI) en als een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX). Uniswap is gebaseerd op de Ethereum-blockchain, waardoor iedereen ERC20-tokens kan verhandelen. In de loop van de tijd is het basistoken getuige geweest van zijn ups en downs.

De zaken zijn echter recentelijk omgedraaid. Daarom zullen we in dit artikel de herziene grens en de huidige staat van Uniswap tegelijkertijd analyseren.

Aspect 1: DEX


Welnu, het belangrijkste verschil tussen Uniswap en andere DEX’s is dat het het “constante productmarktmerk”-model als prijsmechanisme gebruikt. Dit houdt in dat elk token aan Uniswap kan worden toegevoegd door het te financieren met de equivalente waarde van ETH en het ERC20-token dat wordt gewijzigd.

Uniswap werd voor het eerst uitgebracht in november 2018, maar Uniswap V2 en V3 kwamen veel later uit, respectievelijk in 2020 en 2021. Hun release luidde een reeks upgrades in en bevorderde de snelle groei van het platform. In feite is Uniswap momenteel een van de grootste DEX’s in termen van handelsvolume.

Tot dusver schommelde het handelsvolume van Uniswap V3 gedurende het grootste deel van december tussen $2,5 miljard en $5 miljard, vergeleken met het niveau van $900 miljoen medio september.

Bron: Coingecko

Bovendien wordt DEX, als een van onze overzichtsartikelen, meestal geconfronteerd met liquiditeitsproblemen. De recente focus van Uniswap V3 ligt echter op het bieden van infrastructuur en tools om meer liquide markten en market makers te ondersteunen.

Liquiditeitsverschaffers zijn zeer actief op V3, en de mogelijkheid van limietorders en aanpasbare transactiekosten samen moedigt liquiditeitsverschaffers aan om nieuwe markten te openen voor valutaparen met een slechte liquiditeit.

Geconcentreerde liquiditeit is duidelijk de toekomst van SMP, net als het succes dat Uniswap V3 tot nu toe heeft bepleit. In feite loopt V3 momenteel voor op andere DEX’s zoals SushiSwap en Balancer, en is het momenteel de meest kapitaalefficiënte DEX.

Aspect 2: Token


Zoals eerder deze week in een artikel vermeld, blijven UNI HODLers blij met de toekomstperspectieven van het token. Ondersteuning bieden door accumulatietrends te onthullen. Aangezien de meeste statistieken nog steeds persistent zijn, blijven hardnekkige trends intact.

In deze analyse waren er zelfs andere bullish tekens. Overweeg om te beginnen met de voorwaartse curve van FTX-derivaten. Zoals te zien is op de bijgevoegde figuur, ging de markt van 4 naar 5 december bijna terug. In Contango heeft het echter een stap terug gedaan.

Contango is nu een situatie waarin de futuresprijs van een actief hoger is dan de spotprijs. De huidige periode waarin de prijs van de onderliggende waarde naar verwachting zal stijgen in de tijdcyclus. Daarom kan de handel in derivaten de Uniswap-situatie veranderen, zolang de curve niet in de contante premie komt.

Bron: IntotheBlock

De omloopsnelheid van dit actief is recentelijk boven nul gebleven. Dit toont in feite aan dat de Uniswap-markt momenteel niet zonder momentum is. De prijs van UNI is de afgelopen dag zelfs met bijna 2% gestegen, wat een goed teken is. Er is dus volgens de grafiek niets mis mee te denken dat er in de toekomst een groot groeipotentieel is. Het krijgt ten slotte een groter aandeel in de DEX-markt. In feite zal de prijs van het onderliggende token er direct van profiteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN