NEO

Polygon (MATIC) verkrijgt ZK-rollup-startup Mir in een deal van $400 miljoen

Het Ethereum-schalings- en infrastructuurplatform Polygon (MATIC) heeft aangekondigd dat het ZK-rollup-startup Mir heeft overgenomen in een deal van $400 miljoen, als onderdeel van zijn inspanningen om Ethereum (ETH) te schalen en gebruikers naar Web3 te brengen.

Mir is een startup die gebruikmaakt van zero-knowledge proof (ZK-proof) technologie, met als doel om de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum aan te pakken. Een ZK-proof is een cryptografische tool waarmee ZK-rollups gemaakt kunnen worden. ZK-rollups zorgen er op zijn beurt weer voor dat transacties kunnen worden verwerkt, maar vereisen niet dat alle transactiegegevens op het Ethereum-netwerk worden geplaatst. Dit helpt de blokruimte die op Ethereum wordt gebruikt te verminderen – waardoor het kan opschalen – en verlaagt de gaskosten.

Polygon gaf aan dat Mir Protocol over de snelste ZK-proof-technologie beschikt, wat betekent dat het sneller ‘bewijzen’ kan genereren en meer transacties in één bewijs kan verifiëren. Het Mir-team heeft veel tijd geïnvesteerd in het ontwerpen en optimaliseren van hun ZK-proof technologie genaamd Plonky2. De mede-oprichter van Polygon, Mihailo Bjelic, vertelde het volgende hierover:

“Het is een geweldig stukje techniek. Plonky2 kan recursieve bewijzen genereren in een ongelooflijke 170 milliseconden op een laptop. Het belangrijkste is dat Plonky2 praktisch te gebruiken is op Ethereum, met 45kb bewijzen in een geoptimaliseerde modus.”

Mir werd twee jaar geleden opgericht door Brendan Farmer en Daniel Lubarov. Samen met acht andere collega’s voegen ze zich allebei bij het Polygon-team als onderdeel van de deal. Tevens zal de deal, die in november werd afgerond, maar donderdag werd aangekondigd, het platform in staat stellen om toegang te krijgen tot Mir’s technologie.

Mir zal worden geïntegreerd in het Polygon-ecosysteem onder de nieuwe naam Polygon Zero, naast bestaande Polygon-oplossingen, waaronder Polygon PoS, Polygon SDK, Polygon Avail, Polygon Nightfall, Polygon Hermez en Polygon Miden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN