Dogecoin

Bitstamp weigert Dogecoin maar vermeldt rivaal Shiba Inu

De hype achter meme-cryptocurrencies is misschien afgenomen, maar dat weerhoudt prominente handelsplatformen er niet van om ondersteuning voor deze munten toe te voegen. De Dogecoin-rivaal Shiba Inu (SHIB) is er namelijk in geslaagd om een ​​vermelding te verkrijgen op het Luxemburgse crypto-platform Bitstamp. Naast SHIB heeft de beurs ook Perpetual Protocol (PERP), dYdX (DYDX) en Gala (GALA) toegevoegd.

Volgens de officiële aankondiging zal Bitstamp zijn gebruikers in staat stellen om SHIB te verhandelen tegen de Amerikaanse dollar en de euro, d.w.z. SHIB/USD en SHIB/EUR. Op 8 december opende de beurs stortingen en opnames van SHIB. De volgende dag mochten gebruikers limietorders plaatsen en annuleren.

Bitstamp, gelanceerd in 2011, is een van de oudste cryptocurrency-beurzen. Het was altijd gericht op naleving van de regelgeving en het is bekend dat het minder munten op zijn platform ondersteunt. Daarom is het vermelden van SHIB nogal groot nieuws. Terwijl handelsplatforms zoals Binance verschillende minder bekende tokens hebben vermeld, is Bitstamp daarentegen grotendeels weggebleven van de altcoin-rage.

Eerder dit jaar wees het nog Dogecoin (DOGE) af, vanwege de invloed van Tesla-CEO Elon Musk op de prijs van de munt. Terwijl hij verklaarde dat alle tokens die op Bitstamp worden vermeld, aan strikte criteria moeten voldoen, verwees de CEO van het platform, Julian Sawyer, naar het feit dat de prijs van DOGE sterk reageerde op de tweets van de miljardair als de reden om de meme-cryptocurrency niet te vermelden.

Shiba Inu is echter dit jaar naar voren gekomen als één van de meest populaire altcoins dankzij een vrij consistente acceptatiecurve. Prominente cryptocurrency-beurzen Kraken en Gemini hebben in november ondersteuning voor SHIB toegevoegd. Bitstamp lijkt echter niet achter te willen blijven en heeft besloten om de munt te vermelden.

SHIB kreeg ook een flinke boost van retailgigant Newegg, die deze maand de ondersteuning voor de meme-cryptocurrency voor betalingen op zijn platform uitbreidde. ‘S Werelds grootste bioscoopketen, AMC Entertainment, stemde er ook mee in om SHIB in het eerste kwartaal van 2022 te accepteren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN