Bitcoin

Bitcoin is de ultieme waardeopslag volgens investeerders

Grayscale Investments, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder voor digitale valuta, heeft gisteren Bitcoin Investor Study 2021 uitgebracht, het derde jaarverslag van het bedrijf over de houding en perspectieven van beleggers met betrekking tot Bitcoin (BTC). De studie, uitgevoerd door Grayscale en financieel marktonderzoeksbureau 8 Acre Perspective, toont aanhoudende groei in interesse, bewustzijn en acceptatie van Bitcoin en het digitale valuta-ecosysteem in het algemeen.

Meer mainstream adoptie in 2021

Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de huidige Bitcoin-investeerders in de afgelopen 12 maanden is begonnen met investeren, en dat er meer interesse is onder vrouwelijke investeerders, wat wijst op een groeiende mainstream acceptatie en stijgende vraag. De belangrijkste bevindingen zijn onder meer:

  • Meer dan een kwart (26%) van de ondervraagde investeerders bezit al Bitcoin.
  • Meer dan de helft (59%) van de ondervraagde investeerders is geïnteresseerd in Bitcoin-investeringen – een opmerkelijke stijging ten opzichte van 2020 (55%) en 2019 (36%).
  • Meer dan de helft (55%) van de beleggers die momenteel Bitcoin bezitten, is in de afgelopen 12 maanden begonnen met beleggen.
  • De belangstelling voor Bitcoin-beleggingsproducten nam aanzienlijk toe onder oudere investeerders — tussen 55 en 64 jaar (46% in 2021 tegen 30% in 2020) — en vrouwelijke investeerders (53% in 2021 tegen 47% in 2020).
  • De meeste Bitcoin-bezitters (87%) bezitten een of meer andere digitale valuta.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale Investments, gaf het volgende aan:

“De resultaten van de Bitcoin Investor Study 2021 bevestigen dat meer investeerders waarde op lange termijn zien in het toevoegen van Bitcoin en digitale valuta aan hun investeringsportefeuilles. Hoewel het bemoedigend is om te zien dat de houding ten opzichte van crypto blijft evolueren, staat het nog in de kinderschoenen voor deze industrie. Het is de plicht van ons allemaal om gefocust te blijven op het opleiden van het investerende publiek, zodat investeerders — van generatie op generatie en van demografie — toegang hebben tot deze kans die eens in een generatie wordt geboden.”

Bitcoin – de ultieme waardeopslag

Uit het onderzoek van 2021 bleek dat investeerders voor het eerst drie keer zoveel kans hebben om Bitcoin te beschouwen als een waardeopslag in plaats van als een valuta – waarbij meer dan de helft (55%) van de respondenten opmerkt dat ze Bitcoin beschouwen als een een investeringsmogelijkheid op lange termijn voor een gediversifieerde investeringsstrategie.

De demografie van Bitcoin-investeerders veranderde ook in 2021. Terwijl degenen die het meest geïnteresseerd zijn in Bitcoin-investeringen jonger, mannelijk en meer “risicotolerant” blijven, is de interesse in Bitcoin-beleggingsproducten het sterkst gegroeid onder zowel “oudere” als “vrouwelijke” investeerders, met 46% van de ondervraagde investeerders in de leeftijdsgroep 55-64 jaar merkte op dat ze “zeker” of “waarschijnlijk” Bitcoin-investeringen zouden overwegen (een stijging van 16% vanaf 2020). Voor het eerst sinds dit onderzoek is uitgevoerd, zei meer dan de helft (53%) van de vrouwelijke respondenten dat ze zouden overwegen om in Bitcoin te investeren (tegenover 47% in 2020).

Over Grayscale Investments®

Grayscale Investments, opgericht in 2013, is ‘s werelds grootste vermogensbeheerder voor digitale valuta, met meer dan $51 miljard aan activa onder beheer op 3 december 2021. Via zijn reeks beleggingsproducten biedt Grayscale toegang tot en blootstelling aan de activaklasse in digitale valuta in de vorm van een beveiliging zonder de uitdagingen van het rechtstreeks kopen, opslaan en bewaren van digitale valuta. Met een bewezen staat van dienst en ongeëvenaarde ervaring, werken de producten van Grayscale binnen bestaande regelgevende kaders, waardoor beleggers een veilige en conforme blootstelling krijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN