Bitcoin koers analyse

cryp2GEM: Bitcoin koers daalt, is er al reden tot paniek?

Allereerst willen we MsDaan van cryp2GEM bedanken voor deze analyse. Indien je interesse hebt in BTC-/altcoin-updates en calls kan je Daan Telegram en Twitter volgen via: http://t.me/c2gtradingroom & https://twitter.com/msdaancrypto

Vandaag zullen we de enige echte Bitcoin koers analyseren. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Bitcoin koers daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek is duideljk te zien dat we de afgelopen dagen meerdere malen de trendline hebben proberen te doorbreken, echter is dit niet gelukt en na de laatste keer is deze rejection dan ook gevolgd door een harde dump. Deze dump heeft vanochtend doorgezet tot de 42k en rond dat gebied zijn dan ook een groot aantal buyorders getriggered. Vanaf deze low zijn we inmiddels al 10% up en bevinden we ons weer boven een belangrijk supportlevel: namelijk de 47.000 zone, waar we immers grote volume-blocks hebben op de Volume-Range ( rechts) wat ook deze support-level extra kracht geeft.

Op de RSI zien we dat de Bitcoin koers op de daily het oversold gebied aan het betreden is en op de Bollinger-Bands is de koers ver onder de onderste band gezakt, een combinatie hiervan met een oversold RSI geeft meestal aan dat er een bounce aan zou kunnen komen. De Mac-D was op het punt een bullish cross te maken, echter heeft deze niet doorgezet en bevinden we ons nog steeds in de bearish zone.

De lagere timeframes zien er op dit moment oversold uit maar het is vooralsnog te vroeg om hier een analyse op los te laten dus daar wachten we nog even mee.

Verwachting short/mid-term

Uiteraard is het zeer lastig om een exacte bottom aan te geven maar wij zijn vooralsnog wel bullish voor de short-term. Wel is de voorwaarde dat we géén daily close maken onder de onderste trendline! Het mooist zou zijn dat we de candle van vandaag sluiten boven de 47.200, een bezoek naar het 45.000 USDT gebied voordat dit gebeurd is ook goed mogelijk. We wachten voorzichtig af en gaan ondertussen wel op zoek naar wat entries bij de altcoins.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/c2gtradingroom of klik op het logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN