Cryptocurrencies

Duitsland wil een gelijk speeldveld in Europa voor crypto-bedrijven

Drie politieke partijen in Duitsland hebben deze week een overeenkomst gesloten waardoor ze een nationale regeringscoalitie zullen vormen. Onderdeel van die overeenkomst, volgens de Duitstalige tekst, omvat een oproep aan Europese landen om samen te werken om de activiteiten in de cryptosector te monitoren.

Volgens een ruwe vertaling van de tekst beloven de drie partijen om van Duitsland een hub te maken voor bedrijven in de technologiesector, met name die gericht op fintech. Specifieke beleidstoezeggingen omvatten een kader voor fintechs en een onderzoek naar een juridische benadering van de uitgifte van digitale aandelen.

De overeenkomst roept op tot “een gelijk speelveld” binnen Europa voor nieuwe, digitaal gerichte bedrijfsmodellen, inclusief modellen waarin crypto of digitale activa centraal staan. Het gaf het volgende aan:

“We hebben een nieuwe dynamiek nodig voor de kansen en risico’s van nieuwe financiële innovaties, cryptoassets en bedrijfsmodellen. We pleiten voor een gelijk speelveld met gelijk speelveld binnen de EU, tussen traditionele en innovatieve bedrijfsmodellen en ten opzichte van grote digitale bedrijven.”

Tegelijkertijd pleiten de partijen voor “gezamenlijk Europees toezicht op de cryptosector” en ging verder met:

“We verplichten aanbieders van crypto-activadiensten om de uiteindelijke begunstigden consequent te identificeren.”

Een opmerkelijke paragraaf in de overeenkomst, zoals opgemerkt door Frank Schäffler van de FDP, bevat de bepaling om de uitgifte van tokenized aandelen toe te staan:

“Digitale financiële diensten zouden naadloos moeten werken, daarom zullen we het wettelijke kader en de mogelijkheid creëren om de uitgifte van elektronische effecten uit te breiden met aandelen.”

Ook gaven de partijen een knipoog naar het meerjarige project van de invoering van een digitale euro. Het document zei hier het volgende over:

“We zullen doorgaan met het introduceren van een digitale euro als aanvulling op contant geld, dat een wettig betaalmiddel in Europa zal zijn dat voor iedereen toegankelijk is en universeel kan worden gebruikt. Europa heeft ook een onafhankelijke infrastructuur voor betalingstransacties en open interfaces nodig voor barrièrevrije toegang tot digitale financiële diensten voor alle consumenten en handelaren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN