Bitcoin Nieuws

JPMorgan: Ethereum heeft meer potentie dan Bitcoin

Analisten van JPMorgan hebben onlangs een rapport uitgebracht over cryptocurrencies en hun potentieel. Hoewel het rapport het vermogen van Bitcoin (BTC) erkende, plaatste het Ethereum (ETH) boven de koningsmunt voor de komende jaren. Het rapport baseerde zijn argument op het nut van beide activa. Hoewel Bitcoin goed is vanwege zijn monetaire beleid, heeft Ethereum bewezen nog beter te zijn.

De JPMorgan-notitie schetste hoe Ethereum op de lange termijn de betere gok zou kunnen zijn in vergelijking met Bitcoin. Bitcoin is misschien nog steeds de meest waardevolle cryptocurrency, maar met stijgende rentetarieven zou Ethereum het uiteindelijk beter kunnen doen. Het gaf het volgende:

“De stijging van de obligatierendementen en de uiteindelijke normalisering van het monetaire beleid zetten Bitcoin als een vorm van digitaal goud neerwaarts, net zoals hogere reële opbrengsten neerwaartse druk uitoefenen op traditioneel goud.”

Dit komt omdat naarmate de rente en inflatie stijgen, meer investeerders zullen toestromen naar protocollen voor gedecentraliseerde finance (DeFi), die aantrekkelijkere rentetarieven bieden dan traditionele financiering. Aangezien de meeste van deze DeFi-protocollen zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain, zal dit alleen maar meer acceptatie in de digitale activa stimuleren, waardoor het meer ruimte krijgt om te groeien dan Bitcoin.

In de notitie wijst JPMorgan ook op het ontluikende NFT-, gaming- en stabiele muntengedeelte van de markt. Dit maakt het een “veiligere” gok dan Bitcoin als het gaat om beleggen in cryptocurrencies, die berucht zijn om hun volatiliteit. Naarmate de rente stijgt, zou het onderliggende nut in staat moeten zijn om het te helpen zijn waarde te behouden, staat in het biljet. Het zei het volgende:

“Omdat Ethereum zijn waarde ontleent aan zijn toepassingen, variërend van DeFi tot gaming tot NFT’s en stablecoins, lijkt het minder vatbaar dan bitcoin voor hogere reële opbrengsten.”

Analisten van de toonaangevende bank JPMorgan voerden ook andere redenen aan dat Ethereum een ​​betere investeringsoptie zou kunnen worden dan Bitcoin. Een daarvan was het feit dat de altcoin jaar op jaar consequent beter presteerde dan Bitcoin. Alleen al de cijfers voor 2021 laten een ruime marge zien wanneer beide digitale assets qua prestaties naast elkaar worden vergeleken.

Ethereum is in het jaar met meer dan 500% gegroeid in vergelijking met 96% van Bitcoin. Als het activum dit tempo handhaaft, zou het de marktkapitalisatie van Bitcoin in de komende vijf jaar heel goed kunnen overtreffen, terwijl het hogere winsten voor zijn investeerders oplevert.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN