Cardano

eToro gaat Cardano (ADA) en Tron (TRX) verwijderen voor Amerikaanse gebruikers

In een verklaring die dinsdag aan klanten werd vrijgegeven, kondigde de wereldberoemde cryptocurrency-beurs eToro aan dat het tegen het einde van het jaar Cardano (ADA) en Tron (TRX) voor Amerikaanse klanten zou schrappen.

Na 31 december kunnen Amerikaanse gebruikers geen nieuwe posities in de tokens meer openen en/of ADA en TRX staken. Bovendien zullen portemonnees tot het eerste kwartaal van 2022 effectief in de modus voor alleen opnemen staan, wanneer de verkoop ook beperkt zal worden.

De stap kwam voor velen als een verrassing, aangezien ADA traditioneel niet wordt geassocieerd met regelgevende problemen. In vergelijking zijn projecten zoals Ripple (XRP) momenteel verwikkeld in een lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), evenals Monero (XMR) die wordt geconfronteerd met regelgevende druk vanwege het feit dat het veelal gebruikt wordt door criminelen door zijn enorm anonieme karakter.

ADA heeft dit soort problemen echter niet en behoort momenteel tot de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. In het voorgaande kwartaal kondigde Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, zelfs een samenwerking aan met blockchain-analyseprovider Confirm om te voldoen aan regelgevende kaders, zoals antiwitwasrichtlijnen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Hoskinson het niet eens is met de beslissing van eToro en reageerde dan ook op de aankondiging.

In een recente video zei hij dat noch de Cardano Foundation, noch IOHK door enige financiële toezichthouder is benaderd over ADA. Hij ging verder met aangeven dat de zet van eToro het resultaat is van een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving rond cryptoassets; en hoewel het jammer is dat eToro vond dat het deze actie moest ondernemen, zal de schrapping van ADA op het eToro in de VS om de volgende redenen geen noemenswaardige invloed hebben:

  • ADA is een van de meest liquide cryptoassets op de markt;
  • eToro verwerkte niet een enorm bedrag aan $ADA-handelsvolume; en
  • afgelopen donderdag (18 november) kondigde Bitstamp, een van de grootste (zo niet de grootste) crypto-beurzen in Europa, aan dat het zich voorbereidde om ADA te noteren.

Al met al, zal het dus weinig tot geen effect hebben op de ADA koers, althans als we Charles Hoskinson moeten geloven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN