Bitcoin koers analyse

cryp2GEM: Zijn we nog steeds bullish op Bitcoin?

Allereerst willen we MsDaan van cryp2GEM bedanken voor deze analyse. Indien je interesse hebt in BTC-/altcoin-updates en calls kan je Daan zijn Twitter volgen via: www.twitter.com/msdaancrypto. Hij heeft immers een indrukwekkend trackrecord, deze kan je bekijken via www.cryp2gem.com/trading!

Vandaag zullen we de enige echte Bitcoin koers analyseren. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Zoals eerder in onze Telegram post aangegeven, was de fibonacci 0.382 een belangrijk level om van te bouncen. We hebben dan ook klassieke price-action rond dit gebied gehad die een short-term reversal bevestigd; een mooie bullish divergence in combinatie met een bounce van de fib support, gevolgd door een fake-out om de “ late-shorters” te straffen. Vervolgens hebben we een mooie 4hr close boven de fib 0.382 support gekregen en zelfs de short-term trendline doorbroken.

Op de RSI zien we tevens ook dat we een trendline hebben doorbroken. Op de Mac-D zien we dat we na het vormen van een W-pattern (bullish) op dit moment in de bullish zone bewegen. Wat wel een beetje zorgwekkend is, maar ook typerend voor het weekend, dat we met de laatste bullish candles een downtrend in volume hebben.

Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

De daily heeft enige tijd al signalen afgegeven dat we een voorlopige top hebben bereikt, namelijk de bearish divergence die op de chart te zien is. Dat was ook het moment dat we de pullback in zijn gegaan. We zien dan ook dat we tot de gemarkeerde zone zijn gevallen en we daar een sterke support hebben gevonden. De eerdere price-action en de volume-profiles (rechts) bevestigen dit. Op de Mac-D zijn we tevens bezig een W-patroon te vormen.

Bron: TradingView

Conclusie

We zijn uiteraard nog steeds bullish en verwachten we dat we tussen nu en de aankomende dagen de volgende Fibonacci resistances (zie 4hr chart) zullen testen. Mochten we een 4hr close maken onder de vorige bottom, rond de $55.700, dan zullen we de situatie her-evalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/c2gtradingroom of klik op het logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN