Bitcoin nieuws

Hillary Clinton: Bitcoin vormt een bedreiging voor de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse politicus en voormalig Democratische presidentskandidaat – Hillary Clinton – waarschuwde dat de opkomst van Bitcoin (BTC) en alternatieve munten, ook wel altcoins genoemd, een negatieve impact zouden kunnen hebben op de wereldeconomie.

Bitcoin is gevaarlijk

De first lady van de Verenigde Staten in de periode van 1993 tot 2001 als echtgenote van president Bill Clinton lijkt niet gefascineerd door digitale activa en hun implementatie in het wereldwijde financiële netwerk. In een recente paneldiscussie op het Bloomberg New Economy Forum in Singapore meende ze dat de wereld van vandaag voor nieuwe uitdagingen staat: desinformatie, kunstmatige intelligentie en cryptocurrencies.

Volgens haar hebben digitale assets de aandacht van het publiek getrokken vanwege hun “interessante en ietwat exotische” karakter. Ze vormen echter een bedreiging voor de Amerikaanse dollar. Clinton ging zelfs nog verder en beweerde dat hun adoptie hele naties kan destabiliseren. Ze gaf het volgende aan:

“Nog een gebied waar ik hoop dat natiestaten meer aandacht aan besteden, is de opkomst van cryptocurrencies – want wat lijkt op een zeer interessante en enigszins exotische poging om letterlijk nieuwe munten te delven om ermee te handelen, heeft het potentieel om valuta’s te ondermijnen, voor het ondermijnen van de rol van de dollar als reservevaluta, voor het destabiliseren van naties, misschien beginnend met kleine maar veel groter wordend.”

Trump is ook geen fan van cryptocurrencies

Hillary Clinton is echter niet de enige die niet positief denkt over de opkomst van digitale valuta. Zo heeft voormalig Amerikaans president Donald Trump eerder ook zijn negatieve houding ten opzichte van cryptocurrencies geuit. Hij noemde Bitcoin een “zwendel” en ging verder met aangeven dat de Amerikaanse nationale munteenheid zijn hegemonie moet behouden:

“Bitcoin lijkt gewoon oplichterij … ik hou er niet van omdat het een andere valuta is die concurreert met de dollar … Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld wordt, dat is wat ik altijd heb gezegd.”

Een paar maanden later benoemde hij opnieuw zijn negatieve houding en zei dat investeren in crypto “onvermijdelijke ramp is”. Trump meende opnieuw dat Bitcoin de Amerikaanse dollar zou kunnen schaden en spoorde de toezichthouders aan om het te reguleren:

“Ik denk dat ze ze heel, heel hard moeten reguleren. Het neemt het voordeel van de dollar en het belang van de dollar.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN