Parachain veiling

Acala Network wint Polkadot’s eerste parachain-veiling

Zoals eerder aangegeven, is de bekende ‘Ethereum killer’ Polkadot (DOT) begonnen met haar parachain-veiling. De race om een plek was spannend, echter heeft Acala uiteindelijk de eerste editie van de veiling gewonnen, dat 32,5 miljoen DOT, ter waarde van $1,27 miljard, ontving voor de veiling. Het project tweette het volgende:

“Met meer dan 32 miljoen DOT, bijgedragen door meer dan 81.000 leden van de gemeenschap, heeft Acala de eerste parachain-veiling gewonnen op Polkadot. Dank aan iedereen die heeft deelgenomen aan deze historische gebeurtenis.”

Het project, dat zichzelf verkoopt als Polkadot’s DeFi-hub, ging verder met:

“We kijken ernaar uit om samen met u de toekomst met meerdere ketens te beginnen!”

Dan Reecer, VP of Growth bij Acala, vertelde Crypto Briefing dat het team weliswaar “niet verwacht” had om te winnen, maar dat het uiteraard erg blij is met het resultaat. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“We wisten dat de Polkadot-gemeenschap bloeit en ongelooflijk alle parachains ondersteunt. We hebben hard gewerkt om de gemeenschap te onderwijzen, hen aan boord te brengen aan de Polkadot-portemonnee en hen tijdens het proces te ondersteunen, dus het is fantastisch om te zien dat uiteindelijk meer dan 81.000 deelnemers Acala steunen.”

Op basis van het totale ontvangen DOT zal Acala 105.893.309,1 ACA-tokens verdelen onder de gemeenschap van bijdragers. Daarnaast zullen 24.116.159.8 LCDOT-tokens worden gedistribueerd naar crowdlening-financiers voor gebruik in het Acala-netwerk. LCDOT is een token die DOT vertegenwoordigt terwijl deze is ‘opgesloten’ in het project.

Acala is een van de toonaangevende projecten gebouwd op Polkadot. Het hoopt de thuisbasis van DeFi op het netwerk te worden, met plannen om producten te lanceren zoals een geautomatiseerde market maker, vloeibare DOT-staking en een gedecentraliseerde stablecoin genaamd aUSD. Acala optimaliseert ook voor interoperabiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Wat zijn parachain-veilingen?

Polkadot is momenteel bezig met het houden van veilingen voor projecten die zich bij het netwerk willen aansluiten. In elke veiling moeten projecten geld inzamelen in de vorm van Polkadot’s DOT-token van hun respectievelijke gemeenschappen. De DOT wordt vergrendeld totdat de parachain-lease afloopt. Om gebruikers te belonen voor het bijdragen aan DOT, worden doorgaans native tokens geprojecteerd. In dit geval ontvangen bijdragers de ACA-token van Acala.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan het netwerk, moeten projecten een van de 100 parachains beveiligen, individuele blockchains die verbinding maken met Polkadot’s Relay Chain om het netwerk schaalbaar en interoperabel te maken.

De eerste parachain-veiling werd vorige week gelanceerd en zag felle concurrentie tussen Acala en het cross-chain-platform Moonbeam. Kort na de lancering hadden beide projecten miljoenen DOT-tokens opgehaald, waarmee ze andere deelnemers aanzienlijk wisten te overtreffen. Interessant is dat uit gegevens van DotMarketCap blijkt dat Moonbeam meer DOT ontving dan Acala met 34.161.504 tokens die werden bijgedragen, maar Acala won vanwege de manier waarop de veiling opgezet is.

Het is namelijk zo dat de winnaar van de veiling bepaald wordt door het project dat de meeste DOT had bijgedragen op een willekeurig gekozen punt. In dit geval was dit op 15 november om 20:32:42, toen Acala aan de leiding stond. Het Moonbeam-team feliciteerde Acala met het winnen van de willekeurige veiling en merkte op dat “het succes van Polkadot zal worden weerspiegeld in de activiteit die al zijn parachains in zijn ecosysteem zullen brengen.”

De eerste reeks parachain-veilingen zal wekelijks plaatsvinden van november tot december, en de volgende is momenteel al aan de gang. De tweede reeks veilingen begint op 23 december en loopt tweewekelijks. Elke veiling zal zeven dagen duren.

De toekomst van Acala

Reecer vertelde verder dat Acala op 18 december zou worden gelanceerd, met plannen om zijn Liquid DOT-staking, de aUSD stablecoin en geautomatiseerde marktmaker volgend jaar uit te rollen. “We zijn erg enthousiast over alles wat er in 2022 en daarna komt”, zei hij. Acala heeft een parachain-leaseovereenkomst tot deze afloopt op 20 oktober 2023.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN