Ethereum

Ethereum koers zal voor eind 2021 minimaal verdubbelen, aldus Raoul Pal

Oprichter en CEO van Real Vision en Global Macro Investor, Raoul Pal, heeft voorspeld dat de Ethereum koers binnenkort een flinke explosie door kan gaan maken, waardoor het voor het einde van 2021 tussen 100 en 300% zal stijgen. Zijn voorspelling is gebaseerd op een aangepaste index hij creëerde, die de huidige Ethereum-markt vergelijkt met de Bitcoin-markt van 2017.

De investeringsstrateeg merkte in een Twitter-thread op dat de grafiek nauwkeurig was in het voorspellen van de recente uitverkoop op de markt “naar de dag en de prijs”. Na daarin nauwkeurig te zijn geweest, is de volgende “waarschijnlijke” gebeurtenis die hij verwacht een rally van 300% tegen het einde van het jaar. Pal geeft toe dat niets zeker is, maar er worden hogere prijzen verwacht.

Pal is altijd al bullisher geweest op de nummer twee cryptocurrency dan op de koningsmunt, Bitcoin (BTC). De belangrijkste reden voor zijn standpunt is het groeipotentieel dat volgens hem het Ethereum-netwerk heeft ten opzichte van Bitcoin. Hij wees er onlangs zelfs op dat Ethereum Bitcoin naderde als de ETH/BTC-prijsindex – waarin ETH de afgelopen zes jaar zo’n 100x groei ten opzichte van Bitcoin had geboekt – wordt bekeken.

De recente marktprestaties van Ethereum zijn echter in tegenspraak met zijn speculatie, aangezien ETH een van de grootste verliezers was tijdens de recente uitverkoop op de markt die ongeveer $300 miljard uit de cryptomarkt deed verdwijnen. Winsten die de afgelopen zeven dagen in de handel in ETH zijn gemaakt, zijn weggevaagd, aangezien deze in de tijd met 12,1% is gedaald. gisteren daalde ETH met ongeveer 2,9% en handelt momenteel rond de $4.250.

Op de lange termijn is de Ethereum koers echter indrukwekkend geweest. Jaar-op-jaar (YOY) en year-to-date (YTD) is het digitale activum respectievelijk met 757% en 460% gestegen. Het presteerde hiermee beter dan de Bitcoin koers, dat met 234% YOY en 103% YTD is gegroeid.

Het lijkt erop dat op Ethereum gebaseerde financiële beleggingsproducten het beter hebben gedaan dan hun op Bitcoin gebaseerde tegenhangers. In Grayscale’s Q3 SEC-aanvraag meldde de toonaangevende vermogensbeheerder dat op Ether gebaseerde belangen onder institutionele beleggers met 19% waren gestegen, terwijl de verkoop van GBTC Trust-aandelen met 2,6% daalde. In hun rapport werd ook opgemerkt dat sommige instellingen, zoals Outlook Wealth Advisors LLC, zelfs hun GBTC-posities volledig gesloten hebben.

De geweldige prestaties van Ether hebben geleid tot bullish prijsvoorspellingen en een positief marktsentiment. De eerdere voorspelling van de Ethereum koers van Pal was dat deze in maart 2022 $20.000 zou bereiken. Anderen verwachten dat het voor het einde van het jaar $10.000 zal bereiken. Het sentiment dat Ethereum Bitcoin zal omdraaien om de grootste cryptocurrency te worden door marktkapitalisatie is ook nog steeds springlevend in de markt. Dit zal echter niet zo snel gebeuren, aangezien Bitcoin momenteel 2x zo groot is op basis van marktkapitalisatie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN