ICO Nieuws

FTX CEO: Gedecentraliseerde social media is een grote kans voor Solana

FTX CEO en bekende supporter van de ‘Ethereum killer’ Solana (SOL), Sam Bankman-Fried, sprak gisteren op Breakpoint met optimisme over de mogelijkheden van blockchain voor GameFi en social media. Hij gaf aan dat hij gelooft dat Solana een belangrijke hub kan worden in deze twee industrieën.

Bankman-Fried deed deze uitspraken tijdens in een paneldiscussie met Coindesk’s Zack Seward en FTX.U.S.’ Head of Strategy Tristan Yver op Solana Breakpoint gisteren. Zowel Bankman-Fried als Yver spraken tijdens de lezing over hun visie op FTX en legden uit dat ze “erg enthousiast waren over een aantal dingen” en hoopten om “producten van wereldklasse” naar hun gebruikersbestand te brengen. Ze bespraken ook de agressieve marketingstrategie van FTX, waaronder de samenwerkingen met American Football-legende Tom Brady en het Braziliaanse supermodel Gisele Bündchen. Daarnaast werkt de beurs ook samen met verschillende regelgevende instanties in de Verenigde Staten.

FTX heeft de afgelopen maanden nauwe banden met Solana gedeeld, waarbij regelmatig op Solana gebaseerde tokens worden ondersteund en het lanceren van een marktplaats voor Solana NFT’s via FTX U.S. De CEO is echter ook altijd een bijzonder uitgesproken voorstander van de snelle blockchain geweest. Tijdens de paneldiscussie sprak hij over hoe Solana zou kunnen profiteren van de groei van de zogenaamde “GameFi”-ruimte. Hij zei dat gamen op de blockchain groot zou kunnen zijn omdat gamen al een van “de meest boeiende dingen ter wereld” is. Hij voegde er vervolgens aan toe dat het mogelijk was dat “⅔ van alle crypto-gebruikers” de komende jaren via gaming zouden worden onboard, en de sector presenteert daarom “een echt aantrekkelijke waardepropositie” voor blockchains zoals Solana.

Bankman-Fried besprak ook de mogelijkheid dat social media in de toekomst on-chain worden. Hij zei dat hij denkt dat social media op de blockchain “absoluut enorm zou kunnen zijn”, voordat hij uitlegde dat hij denkt dat Solana het beste netwerk is om op te bouwen, omdat het momenteel het enige platform is met voldoende hoge doorvoermogelijkheden. Crypto-sociale media is “een enorme kans, en een die geschikt is voor Solana”, zei hij.

Bankman-Fried is niet de enige crypto-persoonlijkheid die de mogelijkheden van gedecentraliseerde social media heeft onderzocht; in juli besprak Vitalik Buterin hoe Ethereum zou kunnen fungeren als een basislaag waarmee gebruikers het eigendom van hun identiteit kunnen claimen, eraan toevoegend dat het netwerk buiten DeFi moet “uitbreiden”. Aave-oprichter Stani Kulechov heeft ook gesproken over het bouwen van “Twitter op Ethereum” als alternatief voor gecentraliseerde social media-platforms.

Tevens zei de CEO van Twitter, Jack Dorsey, in januari dat hij gelooft dat zelfs dat het internet gedecentraliseerd moet worden, en dat het uiteindelijk gedecentraliseerd zal worden. Twitter wil dit ook, en daarom financiert het een “klein, onafhankelijk team van maximaal vijf open-source architecten, ingenieurs en ontwerpers om een ​​open en gedecentraliseerde standaard voor social media te ontwikkelen”. Hij gaf het volgende aan:

“We proberen ons steentje bij te dragen door een initiatief te financieren rond een open gedecentraliseerde standaard voor social media. Ons doel is om een client te zijn van die standaard voor de openbare gesprekslaag van internet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN