Ethereum koers

Solana claimt nummer vier positie op basis van marktkapitalisatie

De populaire ‘Ethereum killer’ Solana (SOL) heeft de afgelopen maanden een flinke run neergezet. De munt wist de afgelopen 3 maanden met ruim 560% te stijgen en wist de veel concurrenten in het stof achter te laten. Onlangs wist de munt al Cardano (ADA) in te halen, echter is nu te zien dat het zelfs de toonaangevende stablecoin Tether (USDT) heeft weten te overtreffen om de op drie na grootste cryptocurrency te worden op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven is de nettowaarde van de totale SOL-tokens in omloop iets meer dan $76 miljard, slechts achter de Binance Coin (BNB) $109 miljard, Ether’s (ETH) $540 miljard en Bitcoin (BTC) $1,17 biljoen. Ondertussen is de marktkapitalisatie van Cardano en Tether respectievelijk 66,39 miljard dollar en 74,42 miljard dollar.

Het is ook vermeldenswaard dat de totale waarde opgesloten in gedecentraliseerde financiële protocollen op Solana ook een recordhoogte van $15,14 miljard heeft bereikt, volgens DeFi-gegevensaggregator DeFiLlama.

Waarom deze nieuwe stijging?

Al deze geweldige berichten komen net op tijd voor de eerste dag van de conferentie van de Solana Foundation, genaamd Breakpoint, dat tot en met woensdag in Lissabon gehouden wordt. Gastsprekers zijn onder meer Solana CEO Anatoly Yakovenko, Coinshares CSO Meltem Demirors en FTX CEO Sam Bankman-Fried.

Ondertussen ontving SOL via zijn durfkapitaalafdeling aanvullende positieve signalen van Solana’s uitstapje naar de ontwikkeling van Web3-gaming. Het bedrijf, genaamd Solana Ventures, kondigde vrijdag aan dat het, samen met FTX en Lightspeed Venture Partners, $100 miljoen zou investeren in de gamestudio’s en de technologiesector.

Daarbij wil Solana Ventures ontwikkelaars van desktop- en mobiele videogames aantrekken om hun projecten bovenop de openbare blockchain te bouwen, waardoor het vooruitzicht op een hogere SOL-acceptatie wordt vergroot. Een vergelijkbare toename van adoptie in 2021 zorgde ervoor dat de SOL-prijs met bijna 17.500% YTD steeg – van $1,51 naar $262,45.

Solana de echter Ethereum killer?

De opwaartse trend kwam naar voren toen speculanten Solana begonnen te behandelen als een van de meest serieuze uitdagers van Ethereum, het toonaangevende platform voor smart contracts dat worstelt met hogere gastarieven en problemen met netwerkcongestie.

Solana beweert bijvoorbeeld dat het 50.000-60.000 transacties per seconde (tps) zou kunnen verwerken voor een gemiddelde transactievergoeding van $0.00025. Ter vergelijking: Ethereum handelt 15-30 tps af, met gemiddelde transactiekosten tussen $4 en $21.

Paul Veradittakit, een partner bij Pantera Capital, noemde Solana “de grootste concurrentie” voor Ethereum, Cardano en andere smart contract-platforms, met betrekking tot “adoptie en momentum door ontwikkelaars”.

Desalniettemin vertoonde Solana ook tekenen van uitputting van middelen, d.w.z. een gebrek aan prioritering van SOL-transacties en een lager aantal validators, wat leidde tot een zestien uur durende netwerkstoring in september. Als dit soort dingen niet worden opgelost, kan dit de risico’s van teruggedraaide of gewijzigde transacties binnen het Solana-netwerk verhogen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN