CryptoPunks

CryptoPunk #7557, met een waarde van $843.000, verkocht voor $19.400

CryptoPunk #7557, met een waarde van minimaal $843.000, werd gisteren verkocht voor ‘slechts’ 4,444 ETH ($19.400), een verkoop die 95% onder de huidige bodemprijs lag en slechts een fractie van de waarde was van de specifieke NFT.

De CryptoPunk in kwestie was één van de slechts 55 NFT’s in de collectie met een tiara. Volgens Larva Labs, de maker van CryptoPunk, kost de goedkoopste “Tiara Punk” 350 ETH ($1,5 miljoen). De laatste verkoop van een CryptoPunk met een tiara was echter voor 196,69 ETH ($843.000).

De aanbieding van deze NFT voor deze prijs zal waarschijnlijk een grote fout geweest zijn, aangezien de vorige eigenaar het voor het laatst te koop aangeboden heeft voor 8.888 ETH ($31 miljoen). Als we dit bedrag bekijken, en vergelijken met de huidige verkoopprijs, is het waarschijnlijk dat hij/zij het probeerde te verkopen voor 4.444 ETH ($19 miljoen), in plaats van 4,444 ETH – let op de komma in plaats van de punt.

Omdat de CryptoPunk ver onder de marktprijs aangeboden werd, deed de koper zijn best om het te snipen. De koper maakte gebruik van een berichtenservice genaamd flashbots, waarmee Ethereum-gebruikers deals kunnen sluiten met miners om prioriteitstransacties te krijgen. De koper stuurde 3.33 ETH als “steekpenning” naar de miner (F2Pool) om de NFT te pakken te krijgen voordat iemand anders dat deed.

Zoals jullie wellicht al weten, is de CryptoPunk-collectie één van de eerste NFT-collecties en bevat 10.000 gepixelde gezichten, met personages als buitenaardse wezens, zombies, mensen en apen. De hype is echter flink ontstaan sinds de lancering van de collectie in 2017. Het is duidelijk geworden dat er momenteel een omzet van $1,56 miljard behaald is met alle CryptoPunks.

Tevens is eerder dit jaar duidelijk geworden dat de wereldwijde betalingsgigant Visa ook besloot om de hype te volgen en een CryptoPunk voor $150.000 te kopen Dit leidde op zijn beurt tot een nieuwe enorme golf van aankopen, waarbij 90 van de CryptoPunks in één uur tijd van eigenaar wisselden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN