Bitcoin analyse

Bitcoin koers daalt onder $60k, moet ik nu verkopen?

Na het behalen van het hoogste punt ooit van vorige week op $67.000, begon de Bitcoin koers geleidelijk terug te trekken en dook de volgende dagen verschillende keren onder de $60.000. Na de daling van het weekend veranderde de situatie echter en klom de koningsmunt weer boven de $63.000.

Dit is ook het punt waar de cryptocurrency zich gisteren ook bevond voordat deze tevergeefs op $64.000 schommelde. Het onvermogen om verder omhoog te gaan, veranderde echter het tij. De Bitcoin koers verloor namelijk een paar duizend dollar in de volgende uren en stond net boven de $61.000. Het daalde echter vervolgens verder met meer dan $3.000 naar het lagere prijsniveau op $58.000.

Op het moment van schrijven heeft het ongeveer $1.000 teruggevorderd, maar staat nog steeds onder de $60.000. Deze verhoogde volatiliteit heeft geleid tot een groot aantal liquidaties voor hefboomhandelaren. Bybit-gegevens laten zien dat de 24-uurs liquidaties zijn gestegen tot meer dan $750 miljoen. De grote vraag is echter, moet je nu HODLen of verkopen (géén financieel advies)? Laten we het bekijken.

HODL of SELL?

Door de daling van de Bitcoin koers naar onder de $60k, kan de mogelijkheid van een daling naar $55.000 niet worden genegeerd. Om erachter te komen of het tijd is om vast te houden of te verkopen, kijken we naar de gegevens van Glassnode.

Als we naar de on-chain data kijken, dan is duidelijk te zien dat oude munten in beweging waren sinds de Bitcoin ASOL (Average Spent Output Lifespan) piekte tot 43 dagen. Het gaf aan dat oudere munten die in het bezit zijn van hodlers op de lange termijn over de markt worden verspreid. Het bedrijf tweette het volgende:

Dit geeft aan dat de gemiddelde leeftijd van de uitgegeven output is gestegen naarmate oudere munten worden gedistribueerd door lange termijn houders. Maar dit is niet het hele verhaal, het vertelt ons alleen de UTXO-leeftijd, niet het BTC-volume.”

Glassnode onthulde verder dat de gebruikte “volume age bands” nog steeds onbeduidende Bitcoin on-chain-bewegingen vertegenwoordigen, aangezien oudere munten slechts verantwoordelijk voor 6% waren op het moment van schrijven.

Tot slot gaf het bedrijf aan dat het werkelijke muntvolume dat door LTH’s (lange termijn houders) werd uitgegeven sinds mei 2021 minder dan 3% van het geaccumuleerde saldo. Dit betekent dat hoewel LTH’s winst maken, het geen massale uittocht is.

Waar moeten beleggers op letten?

Tijdens elke bullish cyclus zijn deze winstnemingen een natuurlijk verschijnsel. Het werd waargenomen in het begin van januari, midden februari en de 3e week van april. Daarom is het niet het moment om in paniek te raken bij het verkopen van activa die de afgelopen week of maand zijn gekocht.

Om Bitcoin echt bearish te maken, moet het een dagelijkse sluiting hebben onder de $50.000-grens. Op dat moment moet de marktstructuur herzien worden om de volgende richting te bepalen. Zolang de munt dus een relatief kleine correctie heeft, zoals vandaag, hoef je jezelf nog geen zorgen te maken. Vooral omdat het langetermijnverhaal voor Bitcoin op het moment van schrijven nog stevig intact is.

Kortom, een daling onder de $60.000 is nog geen ramp, aangezien de overige on-chain gegevens er nog steeds goed uitzien. HODL is dan ook volgens ons de beste optie.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN