Stablecoins USDT

Tether integreert Notabene om witwassen te voorkomen

Het bedrijf achter de bekende stablecoin USDT, Tether, heeft aangekondigd dat het besloten heeft om Notabene te integreren. Notabene helpt het bedrijf te voldoen aan de richtlijnen van de Financial Action Task Force (FATF) en het witwassen van geld en grensoverschrijdende criminaliteit te voorkomen.

Met de oplossing van Notabene kan Tether gebruikersgegevens voor grote crypto-overdrachten veilig verzenden naar Virtual Asset Service Providers (VASP’s). Hierdoor kan het bedrijf voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de Financial Action Task Force, een wereldwijde financiële toezichthouder.

Volgens de richtlijnen voor de Travel Rule van de FATF moeten VASP’s die omgaan met virtuele activa specifieke klantgegevens tussen tegenpartijen verzenden voor transacties boven een bepaalde drempel. Door dit te doen, kan Tether het witwassen van geld en grensoverschrijdende misdaad hardhandig aanpakken en zijn klanten helpen beschermen. De CCO van Tether, Leonardo Real, gaf het volgende aan:

“Omdat de Travel Rule traditioneel van toepassing is op financiële instellingen, zien we dit als een geschikt moment om samenwerking via traditionele en digitale kanalen te bevorderen om wereldwijd betere diensten voor klanten te creëren. We zijn er trots op om namens alle stablecoins de leiding te nemen om een ​​positieve verandering teweeg te brengen in de bescherming van onze klanten.”

De bereidheid van Tether om te voldoen aan de FATF-richtlijnen staat in contrast met eerdere controverses. Eerder kwam Tether nog onder vuur te liggen nadat een Bloomberg-rapport beweerde dat het bedrijf voor miljarden dollars aan Chinese schulden had terwijl de Evergrande-crisis voor een schokgolf zorgde op internationale markten. Bovendien kregen Tether en Bitfinex onlangs een boete van gecombineerd $42,5 miljoen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor het verkeerd voorstellen van de onderliggende activa van USDT.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN