Walmart Blockchain

Walmart lanceert pilotprogramma met 200 Bitcoin-geldautomaten

De grote Amerikaanse retailgigant Walmart heeft aangekondigd dat het een pilotprogramma zal lanceren waardoor klanten bitcoin (BTC) kunnen kopen via Coinstar-automaten in enkele van zijn winkels. Walmart-communicatiedirecteur Molly Blakeman vertelde het volgende aan CoinDesk:

“Coinstar heeft in samenwerking met Coinme een pilot gelanceerd waarmee klanten contant geld kunnen gebruiken om bitcoin te kopen. Er zijn 200 Coinstar-kiosken [geplaatst] in Walmart-winkels in de Verenigde Staten die deel uitmaken van deze pilot.”

Coinstar is vooral bekend omdat het consumenten in staat stelt munten in te wisselen voor papiergeld of cadeaubonnen. De mogelijkheid om bitcoin te kopen wordt echter mede mogelijk gemaakt door Coinme, een crypto-portemonnee en betalingsbedrijf dat gespecialiseerd is in Bitcoin-geldautomaten (BTM’s).

Na het invoeren van biljetten in de machine, wordt er een papieren voucher uitgegeven. De volgende fase omvat het opzetten van een Coinme-account en het doorlopen van een know-your-customer (KYC) -procedure voordat de voucher kan worden ingewisseld.

Dit is echter niet de eerste keer dat de retailgigant in verband gebracht wordt met de cryptocurrency-markt. In september deed er namelijk een nep persbericht de ronde dat beweerde van Walmart te zijn en ten onrechte een samenwerking met Litecoin (LTC) aankondigde. Dit nieuws bleek achteraf niet waar te zijn, maar heeft er wellicht er wel voor gezorgd dat het bedrijf besloten heeft om toch iets in de markt te ondernemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN