Bitcoin Goud

Miljardair noemt goud waardeloos en investeert in Bitcoin en Ethereum

Een andere legendarische belegger heeft onthuld dat hij posities ingenomen heeft in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). In een interview met CNBC beweerde miljardair Barry Sternlicht dat hij BTC en ETH heeft gekocht en zich aansluit bij de gelederen van Elon Musk, Michael Saylor, Mark Cuban en Paul Tudor Jones.

Sternlicht heeft een geschatte netto waarde van $4 miljard. Hij is een van de oprichters van Starwood Capital Group. Het investeringsfonds heeft naar schatting $60 miljard aan activa onder beheer (AUM).

Net als Jones en Saylor maakt Sternlicht zich zorgen over centrale banken en hun monetair beleid dat inflatie voor hun valuta zou kunnen veroorzaken. Dus besloot de legendarische belegger zijn portefeuille te diversifiëren naar Bitcoin en Ethereum als een afdekking tegen dit fenomeen. Sternlicht maakte tevens van de gelegenheid gebruik om in te gaan op de opmerkingen van de CEO van JPMorgan Chase Jamie Dimon over Bitcoin.

De CEO noemde een paar dagen geleden BTC “waardeloos” na een lange lijst van afwijzende opmerkingen van Dimon door de jaren heen. Als reactie beweerde Sternlicht dat goud, een van de meest gebruikte activa een waardeopslag, “waardeloos” is. De legendarische belegger zei het volgende:

“Waar Jamie Dimon het over had, ik bedoel, goud is ook een beetje waardeloos en zilver. Ze hebben een aantal industriële toepassingen, maar ze zijn van ondergeschikt belang. Het is een waardeopslag. De reden dat ik Bitcoin bezit, is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond nu tot het einde der tijden geld drukt […].”

De kenmerken van BTC, het vermogen om waarde over de hele wereld te verplaatsen en het beperkte aanbod zijn o.a. de redenen die Sternlicht ervan overtuigden om in de cryptomarkt te springen. In die zin voegde de mede-oprichter van Starwood Capital er het volgende aan toe:

“Je kunt naar iets [Bitcoin] gaan dat de wereld heeft geaccepteerd als vervanging voor goud, en aangezien het een stroom van 18 miljoen is of iets dergelijks van de 21 [miljoen BTC]. Ik denk dat Bitcoin de grootste is, het is een domme munt, het heeft geen echt doel, behalve een waardeopslag […].”

Toen hij het echter over de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum, had, gaf Sternlicht aan dat hij gelooft dat Ethereum het vermogen heeft om programmeerbaar te zijn. Uiteindelijk beweerde de legendarische investeerder geïnteresseerd te zijn in blockchain-technologie als geheel:

“Ik raakte erg geïnteresseerd in de blockchain-technologie, in het digitale grootboek. Dit gaat alles veranderen en we zitten waarschijnlijk in de eerste inning.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN