Bitcoin

Vijf ontwikkelingslanden kunnen volgend jaar BTC gaan accepteren, aldus BitMEX CEO

BitMEX-topman Alexander Höptner heeft in een recente blogpost aangegeven dat hij denkt dat vijf ontwikkelingslanden volgend jaar in de voetsporen van El Salvador kunnen gaan treden en Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel zullen aannemen. Hij gaf aan dat BTC burgers van ontwikkelingslanden financieel zal helpen door de transactiekosten te verlagen die gepaard gaan met het verzenden van geld over de hele wereld. Hij ging verder met:

“Overmakingen vormden een verbazingwekkende 23% van het BBP (bruto binnenlands product) van El Salvador in 2020. Het is bijna 10% van het BBP in de Filippijnen, waar meer dan 10 miljoen Filippijnse burgers overzees werken. Volgens gegevens van de Wereldbank ontvangen lage- en middeninkomenslanden ongeveer 75% van de totale wereldwijde geldovermakingen.

Dit geld moet op de een of andere manier een weg naar huis vinden. Maar het huidige systeem van geldovermakingen brengt… [mensen] gemiddeld 10% in rekening om het de volgende werkdag naar huis te sturen… Mensen verdienen beter. Dus is het geen verrassing dat Bitcoin – met zijn bijna te verwaarlozen kosten en snelle 24/7/365 transacties – de interesse is gaan wekken van landen die afhankelijk zijn van geldovermakingen.”

Höptner gaf verder aan dat een andere reden waarom ontwikkelingslanden BTC kunnen adopteren, de groeiende bezorgdheid is over op hol geslagen inflatie, iets waar Bitcoin niet door wordt belast, aangezien het een maximale aanbodlimiet van 21 miljoen heeft.

“Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) voorspelt de inflatie voor de ontwikkelde landen in 2021 op 2,4%. De schatting voor ontwikkelingslanden is meer dan het dubbele, namelijk 5,4%. Terwijl consumenten in geavanceerde economieën misschien beter in staat zijn om schokken te doorstaan, zijn mensen in ontwikkelingslanden kwetsbaarder, vooral wanneer de prijs van consumptiegoederen en -diensten wordt beïnvloed. Bitcoin lost dit op, met zijn gelimiteerde aanbod van 21 miljoen. En ontwikkelde landen – en/of hun mensen – merken dat. “

Ten slotte zei Höptner dat de beslissing om BTC als wettig betaalmiddel te gebruiken uiteindelijk bij de politieke leiders ligt en dat de “sprong van vertrouwen” in El Salvador het voor hen gemakkelijker heeft gemaakt om de stap te nemen:

“Op macroniveau zullen degenen die de beslissing nemen om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken politici of heersers zijn. Bitcoin is veel dingen – een technologie, een waardeopslag en een betaalmiddel. Het is ook een culturele toetssteen en, in de kern, een uitdrukking van het gebrek aan vertrouwen van de gebruiker in het wereldwijde financiële systeem zoals het momenteel is opgebouwd.

Wat El Salvador deed, is de eerste sprong in het diepe nemen, waardoor soortgelijke stappen van andere landen veel gemakkelijker te overwegen zijn.”

Denken jullie dat Höptner gelijk gaat krijgen en dat veel andere landen in de voetsporen zullen treden van El Salvador? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN